Anonim

[ENGSUB] 171125 Mamamoo adlib @ 38: e BGFA-filmreferens

Jag har precis börjat titta på fjärde säsongen av Gymnasiet DxD (Hjälte). Jag vet att det har gått ett tag sedan jag senast sett de föregående avsnitten. Men i avsnitt 2 fick denna rad i Kibas tal mig att undra om jag hade missat några avsnitt / OVA.

Kiba: Jag hörde att du var tvungen att ta itu med de fyra stora djävlarna?

Några sekunder efter hade Issei en flashback och då var jag säker på att jag saknade några avsnitt.

Okänd karaktär: Just nu är du äntligen framför många dörrar med en nyckel i handen.

Är Isseis flashback från någon OVA / film / episod? Vilken?

Det hänvisar till händelserna i en av novellerna från Volym 8, Extra Life: The Fun Gremory Family. Det anpassades aldrig i någon form, så det enda sättet att veta vad som hände är att läsa romanen. Lyckligtvis är Volym 8 en samling noveller, så att de kan läsas i valfri ordning; du kan till och med läsa den novellen ensam och inte känna dig förlorad alls så länge du har sett de tre första säsongerna.

Jag skulle ändå rekommendera att läsa hela serien i sin nya form, eftersom den tredje säsongen verkligen slaktade serien, blandade ganska mycket berättelserna från volym 5 och 7 i en enda båge och avslutade sedan säsongen med händelserna från volym 6 men med ett anime-original slut som skrotades av avsnitt 0 av fjärde säsongen. Det var så illa. Speciellt sedan blandning vol. 5 och 7 hamnade i att klippa Betygsspelet mellan Rias och Sona, vilket Issei refererar till under den senaste säsongen när han pratar om att vilja betala tillbaka Saji efter att ha "tappat" mot honom.

TL; DR läste böckerna.