Anonim

Roomin 'Butoh I en gränd med Masami Irumagawa i Kanda, Tokyo vol.2

Både VN och anime betonar att Michiru är en falsk blondin.

Makina och Yumiko har naturliga hårfärger ...

Men hur är det med Amane och Sachi? Jag tror inte att det finns för många naturliga rödhåriga i den inhemska japanska befolkningen i Kyoto-regionen (där Amanes föräldrar kommer från), men jag är nästan säker på att ingen människa föds med rosa hår.

Är detta bara ett fall av "animehår", och vi ska förbise dessa två hårfärger (MST3k-stil), eller finns det något annat om dessa karaktärer?

Vad sägs om hårfärg som ett återkommande element (som @senshin påpekade) i andra shower?

3
  • Man, den här typen av saker stör mig. Samma sak händer i Clannad - Sunoharas blonda hår beror tydligen på att han blekt sitt naturligt svarta hår, men då har du Kyou / Ryou med lila hår, Kotomi / Tomoya med blått hår, Tomoyo med grått hår ...
  • @senshin tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AnimeHair
  • Åh, jag vet, jag pratade mer om hur de väljer att förklara vissa av de konstiga hårfärgerna men inte andra. Som vi ska titta på Sunohara / Michiru och säga "wow, det blonda håret ser ovanligt ut", men då stöter vi på Kyou / Amane och räknar "meh, det är bara lila / rött hår".

I allmänhet anses blondt hår vara främmande i Japan. De flesta utländska karaktärer / utbytesstudenter har vanligtvis stereotypa ljusblå ögon och blont hår.

Unga människor som färgar håret blondt är i allmänhet försök att vara "coola" / upproriska och är ofta brottslingar. Av denna anledning är det något meningsfullt att en karaktär har färgat håret blondt, eftersom det är en sak som ibland händer i Japan, medan andra färger inte är så djärva / meningsfulla.

Se Varför är många anime-karaktärer blonda?

När det gäller de mer 'obskyra' hårfärgerna introducerades rosa och andra hårfärger ursprungligen i anime som ett enkelt sätt att skilja karaktärer utan att lägga till mycket mer detaljer.

Jag har inte sett le fruit de la grisaia, men jag föreställer mig att det förmodligen är ett resultat av dessa två händelser. Jag har dock sett Clannad och jag kan bekräfta att Sunoharas hår är färgat blondt som ett försök att vara coolt (hur missriktat det försöket kan vara: P)