Anonim

I avsnitt 9 av 2011 års version av Hnter x Hunter, Kurapikas kamp är med fången Majitani. De går med på en kamp till döds. När Majitani förstår att han hopplöst överträffas säger han "Jag ger upp!" (tidskod 18:41) Kurapika håller redan på att slå honom och slår ut honom. Övergivningen erkänns aldrig, och det finns en muntlig tvist om Majitani är död. De andra fångarna hävdar att Kurapikas match måste avslutas innan Leorios kan börja. Majitanis övergivande tas aldrig upp av någon av sidorna.

Man kan hävda att kapitulation är irrelevant i en dödsstrid. Ändå var den första matchen, mellan Tonpa och Bendot, också en dödsslag. Tonpa fick ge upp. Antagligen berodde det på att när granskaren Lippo förklarade reglerna, sa han: "En vinnare förklaras när motståndaren erkänner nederlag" (avsnitt 8, tidskod 14:17).

(följande stycke läggs till nästa dag)
Allt Majitani sa och gjorde före och under sin match med Kurapika var tänkt att skrämma. Att kräva en dödsmatch var en del av den strategin. Han visste att han inte riktigt var en stark kämpe, så jag tror att hans mål var att få Kurapika att ge upp.

Varför spelade ingen roll Majitanis kapitulation?

Man kan påstå att ingen hörde det, inte ens Kurapika. Men sedan dramatiskt, vad var poängen med att överge i första hand? Om det bara kommer att vara där, oförklarligt och ovannämnt, kommer det bara att få någon nörd att komma till en fråga och fråga och fråga om det.

Om ett träd faller i skogen ...

Varför spelade ingen roll Majitanis kapitulation? Jag jämförde både anime- och manga-scener (officiell översättning) och de verkar vara annorlunda. I anime, Majitani kunde åtminstone säga att han ger upp. I mangan, han fick inte chansen att göra det.

Innan Majitani kan säga något mer än 'Uppsäg, okej? Jag- ', han stansades av Kurapika.

Baserat på vad han kunde säga innan han slogs ut kall, tror jag inte att det ens kan betraktas som en formell kapitulation eller som ett erkännande av nederlag. Han kunde bara säga "säga upp", inte säga "jag ger upp", och även om han kanske var på väg att ge upp om Kurapika inte hade slagit honom, han kunde inte göra det. Därför tror jag att detta betyder att "hans kapitulation", om han någonsin menade det, aldrig kommer att räknas.

Man kan påstå att ingen hörde det, inte ens Kurapika. Ja, Kurapika hörde det verkligen inte. Senare in Kapitel 18, erkände han att även om han visste att tatueringen var falsk, han kunde inte kontrollera sina känslor. Från mangan:

Kurapika (till Gon och Leorio): Mitt sinne uppfattade att tatuering var en falsk..men mina känslor..Jag såg bara rött..och..för att vara ärlig..när jag ser en spindel, någon spindel ..min rationalitet kollapsar och jag blir primal!

Detta förklarar hans handlingar, och att se "rött" verkar vara verkligt, som vi ser här. Även om Kurapika visste att Majitani skulle ge upp, lät han sina känslor komma över (trots detta bröt han tekniskt inte reglerna eftersom Majitani återigen inte helt kunde säga att han kapitulerade eller gav upp). Dessutom känner jag också någon personligen som inte kommer ihåg vad han / hon gjorde eller vad som hände efter att han / hon såg rött när han / hon var så arg på någon, liknande det som Kurapika upplevde.

Vad var poängen med att överge i första hand? Tja, inget annat än det faktum att det också skulle fungera för fångarna, särskilt om de känner att jägarundersökningarna de möter är för starka för dem. När det gäller Majitani och Kurapikas kamp var det inte så att regeln kasserades eller ignorerades. Det var Majitani kunde inte helt uttala sin kapitulation, främst på grund av Kurapikas handlingar, så att det såg ut som att regeln ignorerades, medan det faktiskt inte var det. Om jag minns rätt, det finns inga regler som inte tillåter någon att hindra sin motståndare från att ge upp.

4
  • Heh, det var oväntat. Av nyfikenhet kollade jag kapitel 13 i 1999 års version. Vid TC 14:53 håller Kurapika upp Majitni vid hakan, och den senare lyckas komma ut bara, "Okej! Jag ...". Han sa inte, "Jag kapitulerar!". Det verkar konstigt att 2011-versionen skulle visa att han gjorde det.
  • @RichF Ja, det är det säkert. Jag började bara läsa mangan förra veckan (har inte kommit till att titta på anime ännu) och efter att ha tittat på skillnaderna i 1999 och 2011-anime från mangan känns det som att 1999-anime är mer trogen jämfört med den nya. De trodde antagligen att några av ändringarna som gjordes under 2011-anime är små och skulle gå obemärkt förbi, särskilt de som de förmodligen trodde inte skulle påverka plot. Varför de skulle ändra detaljer som dessa, när de bara kunde följa vad mangan föreställer i första hand, är ett mysterium för mig.
  • Vissa säger att de inte gillar 1999-versionen på grund av fyllmedel. Ja, det har några icke-kanoniska grejer, men allt är riktigt bra och lägger mycket på karakterisering. Dessutom vill jag hellre ha extra saker än att utelämna en huvudkaraktär för 70-udda avsnitt, vilket 2011 gör. Vad är motsatsen till fyllmedel? "Dränering"? En sådan icke-kanonisk scen är en av de bästa, nästan tysta, exponeringsscenerna i anime. Om du har läst igenom fas 3 i Hunter Exam, ta en titt på de första 11 minuterna av 1999: s avsnitt 24. Gon är fortfarande förlamad ...
  • @RichF 'Jag skulle hellre ha extra saker än att utelämna en huvudkaraktär för 70 udda avsnitt' överens. Jag har inte riktigt något emot att fylla i anime, och särskilt i det här fallet eftersom Gons karaktär och förflutna aldrig utforskades så mycket i mangan, åtminstone i de tidiga kapitlen. Jag blev också riktigt förvånad efter att ha upptäckt att en karaktär var utelämnad i de tidiga delarna. För mig är det en betydande förändring eftersom deras möte och bevarande också var en del av anledningen till att förstärka Gons mål att bli jägare och hitta sin far.

Jag vet inte om anime, men i mangan, sa Bendot uttryckligen, skulle de slåss tills en av dem kapitulerar eller dör.

I Kurapikkas-kamp enades de om att slåss till döds. Resten är som du sa. Han var inte död, så kampen var inte över. Men Kurapika hörde Majitanis kapitulation, så han vägrade att döda honom.

1
  • I 2011 års version av ep.8 säger Bendot bara: "Jag föreslår en dödsmatch." Inget alternativ till kapitulation nämns. Ep. 13 i 1999-versionen är som om du rapporterar att mangan säger, inklusive Bendot som säger "erkänner nederlag eller en dödas" kl. 15:22. Innan dess levererar han också talet som Lippo håller 2011, inklusive en match är över när en sida erkänner nederlag. Så jag ser din poäng, men jag är fortfarande inte övertygad om att den allmänna instruktionen (som tillåter inträde till nederlag) inte är giltig för alla matcher.