Anonim

PREPRACION DE TONGA MANABA

När jag läste upp anime-försäljningen kom jag över termen 'Manabi Line', som sägs vara den mängd DVD-försäljning som en anime behöver för att jämna ut. Artikeln i fråga citerade den till cirka 2 899 försäljningar.

Till synes är siffran baserad på mängden försäljning som anime 'Manabi Straight' gjorde och knappt gick jämnt.

Med tanke på att det finns stora produktionsvärden och andra kostnadsfokuser, är "Manabi Line" fortfarande en rimlig siffra för hur en serie gör det?

Detta började som ett skämt på 2ch. "Manabi Line" representerar Manabi Straights skivförsäljning, som rapporterade knappt gick jämnt. Numera tenderar människor att använda en punkt för att visa att tjänade pengar eller inte. Det är inte en korrekt statistisk representation av några serier på grund av hur gammal den är jämfört med moderna serier och hur mycket som tilldelats en produktion.

Alternativt finns det också "Anime Saving Line", (det har enligt uppgift startats av / a / på 4ch) vilket är hur mycket Yakamans Fractale-serie, han förklarade att han skulle rädda detta medium - det sålde 883 enheter.

Generellt tar dessa siffror bara hänsyn till skivförsäljningen under den första veckan (inhemsk).

Det här inlägget ger en bra uppdelning av försäljningen av volymanime-skivor med avseende på hur framgångsrik en serie är:

  • <1k: Fullständigt misslyckande för sen nattanime, men är vanligt bland mainstream / daganime, som förlitar sig på andra metoder för att producera intäkter som betyg och merchandising. Exempel på detta skulle vara Naruto, Bleach, OP, Fairy Tale, Detective Conan och de flesta noitaminA slot-anime.

  • 1k - 2k: Ganska samma som ovan. Några exempel på sena sena anime som bombade så här skulle vara LOLH, B Gata H Kei och Ookami-san.

  • 2k - 3k: Fortfarande ett misslyckande, men showen har åtminstone några fans men sålde inte bra av olika skäl, oavsett om de inte var tillräckligt hype, relativt tråkiga plot eller för: djup :. Några nya exempel skulle vara Occult Gakuin, Shin Koihime Musou och UraBoku.

  • 3k - 4k: Det här är jämnpunkt för de flesta anime, eller som 2ch kallar det, Manabi-linjen. Det är inte precis ett misslyckande, eftersom inga pengar förlorades, men de är inte framgångsrika eller en hit heller, eftersom inga pengar tjänades. Ett exempel på detta skulle vara Arakawa Under the Bridge och Ichiban Ushiro.

  • 4k - 5k: Det är där du börjar se vinst görs. Anime som säljs inom detta område är inte vad du skulle kalla hits, men det är fortfarande en anständig prestation för sen nattanime. Nya exempel är Ikkitousen Xtreme Xecutor och Mayoi Neko Overrun. En äldre är alla årstider av Zero no Tsukaima.

  • 5k - 6k: Det är här några av de mer framträdande anime bland nischmarknadens försäljning. Med det menar jag de mer minnesvärda titlarna på ett år. De är inte exakt träffar i den meningen att de är kända bland andra otaku-cirklar, men inom dem är de vanliga namn. Nya exempel är Motto To LOVE-Ru, Hyakka Ryouran Samurai Girls, Amagami SS och Kissxsis här.

  • 6k - 7k: Mycket bra för sena anime. Än en gång, inte träffar, men de går mycket bra och är måttligt populära bland nischmarknaden i Otaku. Detta ligger fortfarande inom området 5000-6000. Här har du din Seitokai Yakuindomo, BakaTest och Sekirei ~ Pure Engagement ~.

  • 7k - 8k: Det är här du börjar gå från att vara nisch inom en nisch till att vara allmänt populär inom otaku-nischen. Kan betraktas som en hit bland otaku, även om det här är ett slags grått område i den meningen att de flesta anime inte säljs exakt i detta intervall, de är antingen med 5000-7000-serien eller hoppar över i två siffror. Den enda anime som jag tänker omedelbart på att försäljningen i detta sortiment är Katanagatari och HOTD.

  • 8k - 10k: Det är här du börjar se den mest minnesvärda anime under årens försäljning, extremt bra för sen nattanime och en milsten. Fortfarande lite tveksam att ringa serier inom detta område träffar, men de är åtminstone extremt framgångsrika. De första DARKER THAN BLACK och Sengoku BASARA säsongerna såldes i detta område.

  • 10k - 12k: Där du börjar se anime häftmärken vid. Det här är serien som även människor som inte är otaku åtminstone har sett eller hört talas om någonstans. Det här är tvetydigt i den meningen att saker som försäljningen högre initialt hamnar här från att försäljningen avtar lite. Anime i detta har vanligtvis en första försäljning på cirka 15000-16000 eller högre. Saker som Strike Witches, Durarara !!, och den första säsongen av Toaru Majutsu no Index hamnar här efter de första volymerna. Toradora! och båda säsongerna av Shakugan såldes ingen Shana runt detta område. MÖRKARE ÄN SVART: Ryuusei no Gemini säljs också här.

  • 12k - 15k: De flesta anime som hamnar i intervallet 10000-12000 börjar sälja här. Som nämnts ovan började första säsongen av Index och båda säsongerna av Strike Witches här. Första säsongen av Hakuouki och Fullmetal Alchemist: Brotherhood säljs också runt detta sortiment. Sengoku BASARA Två försäljningar inom detta område.

  • 15k - 20k: Ganska samma som ovan.

  • 20k - 30k: Durarara och Fullmetal Alchemist: Brotherhood började i detta område men avsmalnade senare. Detta område är tvetydigt i den meningen att den enda anime som stannar ständigt i detta område över varje volym är starkt otaku-stödda. Ändå några av de mest populära anime-försäljningarna här. Toaru Kagaku no Railgun, Azumanga Daioh och Fate / stay night är den enda anime jag kan tänka mig som konsekvent säljs i detta sortiment.

  • 30k - 50k: Gudfruktigt och legendariskt. Det är här hushållets namn eller superpopulära otaku anime försäljning. Första Fullmetal Alchemist, Macross Frontier, Code Geass, Gundam 00, Haruhi, Angel Beats !, Lucky Star !, K-ON !, etc.

  • 50k - 80k: Nästan omöjligt. Endast TV-serier som har sålts här är Bakemonogatari, Mahou Shoujo Madoka Magica och Gundam SEED.

Observera att dessa siffror är godtyckliga och att framgång och lönsamhet kan variera beroende på produktion.