Anonim

11 strider för personer med kontaktlinser

I anime visas det att överanvändning av Byakugan och Sharingan ögon kommer att få användaren att anstränga sig. Händer det med en Rinnegan-användare?

3
  • Det nämns inte någonstans att det gör det.
  • I Naruto är Byakugan och Sharingan stam dock lite annorlunda. Byakugan-stammen är bara tillfällig medan Sharingan-användare faktiskt börjar bli (permanent) blinda från för mycket användning. Jag är ganska säker på att Rinnegan inte orsakar någon belastning eftersom människor som Pain ständigt använde det. Å andra sidan stängde människor som Tobi av hans Sharingan ganska ofta.
  • Endast överanvändning av Mangekyu leder till blindhet tror jag. Normal Sharingan gör det inte.

De nämner aldrig stam av Rinnegan i mangan så följande är gissningar

Nagato (och hans dockor) verkar ha Rinnegan upp 24/7. I flashbacks till Sage of Six Paths har han Rinnegan uppe så jag tror att det inte orsakar belastning som de andra okulära krafterna

Allt ögontekniker använda mycket chakra.

Klananvändare kan använda teknikerna under längre perioder jämfört med icke-klananvändare (som Kakashi). Men även då finns det en gräns för vilken doujutsu kan användas, och det beror på användarens chakranivå.

Nu i vilken utsträckning Rinnegan kan användas har inte uttryckligen definierats i mangan, så det kan bara vara en gissning. Men det borde verkligen orsaka belastning för användaren på överanvändning.

1
  • 2 Även om jag håller med om att alla okulära tekniker använder chakra, betyder det inte nödvändigtvis att de orsakar belastning. Sasuke kunde förmodligen fortsätta sin normala 3 tomoe sharingan under hela dagen och även om det kan konsumera chakra, tvivlar jag på att det kommer att spänna hans ögon. Vid denna tidpunkt verkar det bara att använda mangekyou. Det verkar ganska normalt att alltid ha rinnegan på, där som Sharingan och Byukagan blir avstängda, så det kan orsaka ingen belastning. Allt är dock bara spekulation.