Anonim

Varför är det i nästan varje anime när det finns en manlig huvudperson, varje gång en kvinnlig huvudperson kommer till honom blir han helt förvirrad, rädd eller flyr iväg? Jag menar genom en hel serie ser vi massor av stora bröst, trosskott etc. Men när en het tjej eller främst kärleksintresset försöker hålla i händerna med killen eller kyssen eller något av den typen. Han kycklar alltid ut eller tycker att det är olämpligt eller att de avbryts eller att han är dum för att få situationen. De kan bekämpa monster och demoner, men när kan de inte göra det? Det kommer inte att göra karaktären mindre ädla. Varför är det nödvändigt att ALLTID låta andra karaktärer avbryta det eller göra honom tät för att förstå att kvinnan älskar honom. Varför kan inte anime-skapare för en gångs skull låta romantik börja nära början och gå smidigt istället för mot slutet och super svårt att komma till? Det har varit så här sedan anime startade och det är inte roligt eller underhållande längre.

2
  • 6 Medan jag håller med om att detta är en vanlig förekomst i anime, är det inte alls universellt. Det finns många anime-program som skildrar romantik på ett moget sätt. Du kanske bara tittar på "fel" program.
  • Jag skulle säga att det har att göra med de flesta verkliga män i Japan som själva växtätare, så det antar jag mer. Men som den andra killen sa, det finns massor av shower med mogna skildringar av romantik (mestadels shojo och josei dock), och även harem romcoms med inte så önskande washy protags

Jag pratade lite om detta med mina vänner i skolan. En av dem sa till mig att det att visa allmän tillgivenhet anses vara oförskämd eller pinsam i Japan. Så detta är anledningen till att vissa par tvekar att hålla händerna först. Ett exempel finns i Clannad: Paret går en gång ensam till skolan. En av dem föreslår, generad, att hålla hand. Den andra personen svarar "Men tänk om någon ser oss?" De är nära att äntligen hålla hand men de blir avbrutna av en vän.

Men detta är förmodligen bara en av många anledningar till varför detta händer. En gissning av mig skulle vara författarens latskap. Men jag skulle inte ta mitt ord för det.

Jag läste den här frågan då kan jag veta att du har sett Anime och Drama från andra länder, eller hur? Det mesta av samma berättelse kommer från samma företag, jag tittade på många av den här typen av berättelse eftersom jag lata att söka anime, jag sökte oftast med hjälp av nyckelord efter företagsnamn. De är samma företags anime, de flesta berättelser ser ut så här. Detta är den första punkten. Den andra punkten är deras sätt att tänka, kulturer, deras liv, deras forskning, regler, inspirera får dem att berätta inspiration så här ut.