Anonim

Zoku Owarimonogatari Ending Theme Song - 「Azure」 av TrySail

I Zoku Owarimonogatari, Möter Koyomi den speglade Sodachi Oikura, då frågade Araragi om hennes mest respekterade matematiker är Euler (riktig Sodachi respekterade Euler), men den speglade Sodachi svarar att hennes mest respekterade matematiker är Gauss, och dessa formler visas:

Eulers identitet:

Gaussiska heltal:

Så frågan är, hur speglar Gauss Euler? Eller är det bara en röd sill?

Bra fråga! Euler och Gauss är allmänt erkända som de 2 mest inflytelserika matematikerna i historien. Den största kontrasten mellan dessa 2 är att Euler arbetade med allt och allt och publicerade MYCKET. Däremot var Gauss mer av en kvalitet än kvantitet typ av kille. Han höll sig till några ämnen och tillbringade mycket tid på att förbättra sina satser och bevis innan han publicerade något.

Wikipedia på Euler:

Euler arbetade inom nästan alla matematiska områden, såsom geometri, oändlig kalkyl, trigonometri, algebra och talteori, samt kontinuumfysik, månteori och andra fysikområden. Han är en banbrytande figur i matematikens historia; om de skrivs ut, skulle hans verk, av vilka många är av grundläggande intresse, uppta mellan 60 och 80 volymer. [25] Eulers namn är associerat med ett stort antal ämnen.

På Gauss:

Carl Gauss var en ivrig perfektionist och en hård arbetare. Han var aldrig en produktiv författare och vägrade att publicera verk som han inte ansåg vara fullständig och över kritik. Detta stämde överens med hans personliga motto pauca sed matura ("få, men mogna").

Så ja, det här är förmodligen varför den "speglade" Sodachi föredrar Gauss framför Euler.