Anonim

Goku Super Saiyan God Vs Vegeta SSJ4 (Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 3 Mod)

I flera avsnitt av DB: Z och DB: GT visas SSJ3-formuläret vara mycket tröttande för användaren och bränner upp energi mycket snabbt, jämfört med SSJ1 / 2 / förbättrad / mystisk / etc.

Men när DB: GT rullar runt ser SSJ4-formen ut, medan den är lika tröttsam som alla andra förbättrade former, men den har ingen tidsgräns som med SSJ3.

Finns det en tydlig anledning till detta när det gäller strömavlopp, eller hur kroppen hanterar omvandlingen, eller är det kanske något som förbises när GT skapades?

2
  • Hmm ... kanske för att det är ett sätt högre och avancerad form använder det bara inte så mycket energi? Lite som en "upplyst" form
  • kanske svansen hjälper ...

Glöm inte att GT är ett fyllmedel, det skapades inte av den ursprungliga skaparen, Akira Toriyama.

Det finns en mycket hög sannolikhet som förbises. Även om jag minns rätt visades inte SSJ3 som tröttsamt i Dragon Ball GT.

3
  • Detta är sant. Även om jag kunde ha svurit kom jag ihåg att Goku gick till SSJ3 och var riktigt trött på det. Eller att de åtminstone talar om att det inte var lika tröttsamt för hans lilla kropp ... forskning är jag rädd för.
  • @TylerShads: Ja, i DBZ, vs Buu, det var det verkligen. Men inte på GT.
  • Jag borde klargöra min kommentar, jag menade i GT, jag trodde att han nämnde att det var tröttsamt. Jag minns tydligt i DBZ att han sa att det var mycket tröttsam.

I SSJ3-form är energiproduktionen enorm, i motsats till SSJ4-formen. Beviset är skrivet i den här artikeln från Dragon Ball Wiki. Anledningen bakom det är inte känt, så vitt jag vet.

I Dragon Ball GT fick Goku barnform att han hade problem med att använda Super Saiyan 3. Hans lilla kropp kunde inte hantera transformationsens energiproduktion och han kunde bara hålla den i en minut. [...] Det var efter denna kamp att Goku avbröt användningen av Super Saiyan 3, eftersom det kraftigt överklassades av den råa kraften och minimala motgångar i Super Saiyan 4.

Så här minns jag det:

Goku planade upp mot SSJ3 på den andra dimensionen och planerade aldrig riktigt att avslöja det eftersom han inte ville visa det framför Vegeta. Vid denna tidpunkt skulle han ha bestämt sig för att slåss mot Vegeta i turneringen skulle han tillgripa Mystic saiyan-läge för att hantera honom.

Det visar sig att Vegeta hamnar död och Goku desperat att köpa tid för Trunks beslutar att visa fall SSJ3 till Buu och jag tror att det är skillnaden mellan dimensionerna; Jag menar, den tid det tar att generera samma kraft i den här dimensionen kan vara helt annorlunda antar jag och även på den aspekt som Goku inte spenderade tid på det läget, eftersom han kunde ha tränat mycket i Mystic-läget för turnering och så det tog ganska mycket på hans energinivåer när han använder den första gången.

När han använder den andra gången med Kid Buu. Han verkar ha ett grepp om energinivåerna och kämpar under en längre tid tills den punkt han använder ett Kamehameha-sätt i desperation för att avsluta Kid Buu och också hålla ut så att Vegeta kan slåss mot honom får honom att lida mot slutet också. Kampen sker också på Kais planet som blir en annan dimension jämfört med jorden. Jag tror också att det kan ha hjälpt honom mycket eftersom det är där Gohan når uppstigning utbildad av Supreme Kai.

Jag tror att det är förändringarna i miljön som främst tar en vägtull på Goku's kropp. När det gäller SSJ4 har jag inte sett Dragonball GT (främst för bristen på Bruce Faulconer's tema: P) men från bilderna tror jag att svansen hjälper kroppen att hantera kraftnivåerna annorlunda eftersom jag på något sätt synonymer det till ett kontrollerat transformerat läge .

Anledningen till detta är att Super Saiyan 3-formen var att maximera användarens ki till fullo.

Dragonball Wikia säger:

Där det tredje steget i Super Saiyans syfte var 100% utnyttjande av fysisk uthållighet är syftet med Super Saiyan 3-transformation att öka utnyttjandet av ki, och som ett resultat förbrukar transformationen snabbt användarens energi. Detta leder i synnerhet till utökade nivåer av trötthet, även långt efter att ha slagit ner.

Men med den enorma kraften finns det några mycket allvarliga bakslag som härrör från den snabba användningen av ki-energi. När den då avlidne Goku visade Babidi och Majin Buu formen, skar han sin återstående tidsmässiga återupplivningsenergi i hälften, och i anime när han visar sin kraft för de upphetsade kofferterna och Goten, försvann hans energi helt och tvingade honom att återvända till andra världen.

Så långt som Super Saiyan 4 säger wikia:

Till skillnad från Super Saiyan 3: s stam på grund av användningen i ki, kräver denna form inte så mycket energiförbrukning som Super Saiyan 3, vilket gör att användaren kan stanna i staten vid en mycket längre tid. Det verkar också som att formen gör individen större i höjd och muskulatur.

I huvudsak maximerar Super Saiyan 3 ki-utgången medan Super Saiyan 4 är en mer kraftfull omvandling som inte tömmer användaren lika mycket som den tredje formen gör.

Super Saiyan 4 är inte heller en kanonform eftersom den inte utvecklades av Akira Toriyama.

Tja, Oozaru-formen (Great Ape) avbildas för att inte kräva något särskilt tröskelvärde för energi, eftersom till och med lågklassiga krigsbarn är kapabla. Heck, även Gohan gjorde det när Vegeta gjorde den falska månen.
Och SSJ4 är definitivt något som drar kraft från den dolda förmågan: från svansen och håret drar in kraften hos den stora apan Oozaru.

Det var för att i gt goku var ett barn och hans kropp inte kunde anstränga sig som hans vuxna kropp gjorde ... Så när han vände sig till ssj4 & gick tillbaka till sin vuxna kroppsform var han nu van vid och brände inte energi lika snabbt