Anonim

Ainz Ooal-klänning och Albedo | Hjälte Spotlight | AFK Arena

Jämnar Ainz och hans tjänare fortfarande ut på samma sätt som när de dödade monster för att få exp i Yggdrasil?

Hmmm ... Enligt min förståelse planerar Ainz och högklassiga minions (läs de som är nivå 100) inte längre upp, eftersom de redan är maximala nivåer. Det nämns aldrig att de "blir starkare" medan andra som ödlorna och den där konstiga hamstern verkligen gör (berättelsen kommenterar flera gånger att de tränar för att bli starkare). Nu är det möjligt att den nya världen har ett högre tak, men i den mån det inte alls har nämnts i de nio LN, WN eller anime och manga. Så Ainz utjämnar inte golvvakterna, men några av hans hantlangare gör det.

Lvl 100 var maxnivå i spelet, men den nya världen har olika lagar och något från spelet manifesterar sig annorlunda. Detta beror på att den nya världen inte är ett spel utan istället en verklig värld som försöker förstå spelmekaniken.

I spelet är den minsta möjliga upplevelse som ett monster kan ge 1 och Ainz hade också 100% erfarenhet att jämföra om spelet tillät honom att bli nivå 101.

Ainz borde ha planat redan om han fick erfarenhetspoäng, den enda varningen är att om den nya världen ger människor eller andra monster mindre erfarenhet. Om den nya världen till exempel ger människor 0,001 erfarenhet kan det fortfarande vara möjligt, men det finns inget som tyder på att Ainz kan jämna ut.

Sista anmärkningen, författaren själv sa att Ainz är maxnivå och att han inte kommer att kunna nivåera.

Hänvisning till översättningen, som har en hänvisning till originalet.

https://www.reddit.com/r/overlord/comments/6fcxi6/kugane_maruyama_interview_kono_light_novel_ga/

Jag läste böckerna och Ainz säger tydligt att han borde ha planat upp men inte kände något annorlunda så han drar slutsatsen att han inte kan nivåera. Men jag tror att han har fel. Han är en bättre kämpe och han gör saker som ingen spell caster skulle kunna göra. Det betyder att han har uppnått några stridsnivåer.

På mindre "nivåer" är det lätt att se en ökning av effekten, men när du har 100 "nivåer" är det inte så tydligt att få 1 till. Jag tror också att det inte finns några fixnivåer i den nya världen. I spel får du bara färdigheter när du stiger upp men nu tror jag att du lär dig färdigheten steg för steg till exempel i mitten av dig och planerar från lv2 till lv3 så kan du göra den färdighet du får på lv3 men inte lika bra.

Det finns ett exempel som går emot detta när Neia Baraja använder gudomlig kraft för sitt bågskytte, det verkar som en omedelbar vinst till skillnad från Hamsuke konstant träning och steg för steg nivå upp.

Självklart kan en anledning att han skulle kunna bli bättre på att slåss men inte nivåera sig vara eftersom han vänjer sig vid sina krafter och lär sig hur världen fungerar. Får också kraft från smaktext utan mekanisk förstärkning i spelet men sant nu. Om det är sant så skulle det se ut som att nivellera men bara upptäcka hans krafter.