Anonim

~ Bron till fred ~ [Dedicera min vän;)]

Jag är bara nyfiken, behåller Naruto Shippuuden sin ursprungliga seiyuu från Naruto (röstaktörer)? Eller finns det vissa förändringar med röstaktörerna? Om det finns förändringar, vad är det och vad var skälen till att ändra?

Svaret är: typ av.

Det finns ett antal karaktärer som har flera röstaktörer, men de förändras inte (såvitt jag kan säga) när showen fortsätter.

Kakashi är en karaktär som har en andra seiyuu i Shippuden, men det är en som röstar honom som barn. Normalt, och genom både Naruto och Shippuden, uttrycks han av Kazuhiko Inoue, men som barn uttrycks han av Mutsumi Tamura.

Orochimaru har haft fyra seiyuu: en för sin normala kropp, en för hans kropp som en Grass-ninja, en för honom i kvinnokroppen och en för honom som barn.

Deidaras röstskådespelare i den engelska dubben skiljer sig mellan hans episod 135-komo och hans roll i Shippuden.

Sasori har tre seiyuu: en för som vuxen, en för som barn och en för som marionettkropp.

Tobi har tre seiyuu: en för när han är Tobi, en för när han är

Obito

(ser)

och en för när han är barn.

Shikamaru har en annan seiyuu för avsnitt 141. Normalt uttrycks han av Showtaro Morikubo, men i det avsnittet röstades han av Nobutoshi Canna. Jag kan inte hitta varför den omkopplaren hände, förutom att Nobutoshi Canna var stand-in.

Konohamaru har en liknande situation: han uttrycks vanligtvis av Ikue Otani men Akiko Koike agerade som en stand-in.

Så vitt jag kan säga finns det ingen som specifikt ändrar seiyuu mellan Naruto och Shippuden, men det här är karaktärer som har flera seiyuu av olika skäl.

Naruto har många olika röstaktörer, men främst för andra språk. På japanska har Naruto bara haft två röstaktörer:

  1. Takeuchi, Junko
  2. Kogure, Ema

Kogure Ema har bara uttryckt Naruto i Naruto (före tidshoppet). Jag tror att hon till och med bara gjorde en teknik som skulle vara Narutos "Sexiga teknik". Takeuchi Junko är Narutos främsta röstskådespelare; hon har uttryckt Naruto i alla filmer och specialerbjudanden, även genom hela Naruto och Naruto Shippuden.

Och för att skrämma er alla också, röstar Naruto röstskådespelare också Akamaru, Guruko, Hina och Menma.

Under rollbesättningen för den japanska versionen av de animerade anpassningarna sökte personalen en manlig röstskådespelare för Naruto. Junko Takeuchi, en kvinnlig skådespelerska, valdes istället efter ett stort antal auditions som involverade manliga skådespelare. Innan inspelningen av det första avsnittet märkte Takeuchi flera rader från manuset som slutade med utropstecken som hjälpte henne att definiera Narutos röst. Hon noterade svårigheter att övergå från naruto som är ung till den eledest av tre i den animerade anpassningen av del II, eftersom hon var tvungen att spela in det första avsnittet efter tidshoppet bara en vecka efter att ha uttryckt karaktären från innan tidshoppet. Detta gällde karaktärens tillväxt när Naruto började agera mogenare i motsats till hans barns attityd. Det var svårt för Takeuchi att uttrycka Naruto i sin Nine-Tailed Demon Fox-form och under kampen mot Sasuke, på grund av det lidande Naruto gick igenom. Nio år efter att först ha uttryckt karaktären, samtidigt som det fortfarande var svårt att uttrycka Naruto, ändrades Takeuchis åsikt om honom till "en mycket pålitlig ung man". Hon beundrar hans förmåga att prioritera och lugnt fatta viktiga beslut och tror att dessa egenskaper kommer att inspirera tittare över hela världen. Källa