Anonim

Monokrom - GitS SAC OST

Jag tittar äntligen på Stand Alone Complex och jag förväntade mig mer användning av tekniken, särskilt av avsnitt 9 och underjordiska grupper som inte bryr sig om de moraliska / juridiska skälen.

Finns det en specifik anledning till varför dessa två grupper inte använder den hela tiden? Bekostnad? Kontrollerad substans?

Spoilers är ok.

Om du frågar i Stand Alone Complex Universe / series, då är ingen Kusnagi inte den enda som använder den. Vi ser Batou, Tachikoma-tankarna, Narcotics Suppression Squad (NSS), eliten JMSDF Black Ops-enheten Umibozu och till och med Togusa använder den i serien. I allmänhet använder de andra avsnitt 9-medlemmarna det också indirekt när de befinner sig i Tachikoma-tankarna.

Exempel på att Kusnagi, Batou och Togusa använde det runt 1:08 (avsnitt 1 i SAC säsong 1),

  • YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=zAIcWoU117s
  • Alternativ länk: https://streamable.com/aslwo

Ett exempel på ett Tachkikoma som använder det,

När det gäller dess användning, laglighet eller möjliga begränsningar här är vad wiki säger,

En viktig teknik som används i serien är termo-optisk kamouflage ( gaku meisai).Medlemmar i avsnitt 9 såväl som deras Tachikoma-tankar har förmågan att aktivera en speciell kamouflage-teknik som gör det möjligt för dem att smälta in i miljön, vilket gör dem nästan osynliga över alla synliga spektrum och värmekameror. Det är ett aktivt stealth-system som projicerar omgivande förhållanden på den motsatta sidan, vilket gör det maskerade föremålet transparent genom överföring.

Systemet är inte perfekt, eftersom det verkar inte kunna kompensera för plötsliga förändringar och fysiska effekter och inte ogenomträngligt för noggrann observation. Det har också svårt att arbeta i regn eller gå genom grunt vatten. En svag genomskinlig förvrängning visas som teknikens begränsningar. I det juridiska landskapet i serien är användningen av tekniken utan garanti starkt begränsad. Användningen av denna teknik i avsnitt 9 är undantaget och inte normen - vilket ytterligare lyfter fram deras extraordinära rättsliga ställning.

I Stand Alone Complex alternativa tidslinje verkar dock denna teknik ha blivit perfekt och kan fungera i mycket upplyst miljö, vilket framgår av avsnittet "Android och jag". De visuella snedvridningarna är därför enbart till förmån för tittarna.

Slutligen, i Stand Alone Complex-serien, misstänker jag att anledningen till att det verkar som om det i avsnitt 9 vanligtvis alltid bara är Kusnagi följt av Batou som använder det oftare eftersom de oftast är de som är i den "stötande / farliga delen" av operationerna eller ta in solo offensiva / attackoperationer. Och detta kanske på grund av deras kraftigt cyberiserade / förstärkta kroppar och deras omfattande militära erfarenhet än de andra medlemmarna. Att inte säga att de andra avsnitt 9-medlemmarna inte har sina egna specialiteter eller konstigheter. De gör det och det används för olika ändamål.

Mokoto är en ren android, en hjärna i en robotkropp, det har gått ett tag sedan jag senast såg det men jag tänker bara deras två andra rena androider i alla serier och filmer.

Det är en del av hennes Android-kropp, därför att medan andra kan vara mycket förstärkta (dvs. Batou) har de fortfarande mänskliga komponenter som innebär att tekniken helt enkelt inte kommer att fungera för dem.

1
  • 1 Jag tvivlar på att det skulle vara anledningen, eftersom vi i filmen ser att en av de misstänkta marionettmästarna använder liknande optisk kamouflage i hela kroppen, även om hans kropp är åtminstone mest organisk.