Anonim

Fullmetal Alchemist - Wrath's Return

Girighet nämner i Avsnitt 33 (Al, Captured) att han vill veta hur man binder en själ till en rustning så att han också kan vara "odödlig" som Al. Men eftersom girighet är en Homunculus, har han inte ens en själ, som nämnts av Lust (förmodligen i Avsnitt 21 - The Red Glow) som anledningen till att Homunculi inte kan utföra alkemi.

Kan någon förklara girighetens avsikter?

1
  • Girighet är, ja, girig. Han vill ha det Allt. Det sträcker sig till kunskapen om att binda själar till rustning. När det gäller honom som säger att han vill vara odödlig kan det vara ett fall av motiverar hans begäran till Al, eller det kan handla om att han (patologiskt girigt) vill ha en bättre kropp (han kan antagligen byta rustning efter eget gottfinnande och göra förbättringar, lättare än för sin kropp).

Detta kanske inte nämns i anime men jag svarar utifrån vad jag förstod.

Ling Yao i slutet av brödraskapet anime nämner för girighet att allt han ville var vänner och relationer som stödde honom.

Girighet hade också flera faser när han påmindes om sina vänner att han innan han dödades av fadern.

Så för att svara på din fråga ville girighet binda sina vänners själ till en rustning och väcka dem till liv igen eftersom mänsklig transmutation inte är möjlig.

TL; DR Han ville återuppliva sina vänner som mättade hans tomma känsla i hans hjärta.

1
  • Verkar troligt nog.

Han talar kanske inte bokstavligen och berömmer Al för att han inte kan dö

Girighet har omättlig girighet och visar önskan att vilja ha något han inte ens behöver.