Anonim

Snoop Dogg - Vem är jag (vad heter jag)?

I Fruktkorg har ett antal Sohmas en "förbannelse" på sig som får dem att förvandlas till vilket djurdjur de än representerar. Den nuvarande generationen var inte den första generationen, så det måste ha funnits någon börjande generation och någon anledning för att den ska börja. Var / när / varför in-canon började denna förbannelse?

Förbannelsen verkar vara resultatet av Zodiac Legend. Den är baserad på den verkliga Zodiac-legenden, men en mer detaljerad "sann" version beskrivs i Volym 22. Den är ganska lång, men jag lägger ut en förkortad version här.

För länge sedan hittade Gud en tillfällig katt, och de två blev vänner. Gud inspirerades sedan att skicka ut inbjudningar till andra djur, till en bankett, så att han kunde träffa fler av dem.

Tolv djur dök upp (de tolv djuren i Zodiac), liksom katten. Banketten var fantastisk tills katten kollapsade på golvet, hans liv hade äntligen slut. Gud ville inte släppa sin vänskap med katten och tvingade katten att dricka en livsixel som gav honom odödlighet. Han lät sedan alla andra tolv djur dricka det också.

När katten kom till sa han till Gud att han inte ville ha odödlighet. Alla var chockade över kattens avvisande av odödlighet och hans acceptans att låta hans liv ta slut. Detta gjorde att han kunde dö, men de andra djuren brydde sig inte eftersom de kände sig förrådda och främmande.

Så småningom kunde de andra djuren också dö, och Gud var återigen ensam. När Guds tid att leva slutade accepterade han den, för han visste att han skulle se de andra djuren igen på "andra sidan".

Verkar som ett ganska lyckligt slut, men hur volymen berättar fortsätter lite efter detta. I synnerhet står det:

Den första ...
... lovar.
Vid vilken tidpunkt ...
... blev det en förbannelse?
När förändrades det ...
... i en börda?

Denna händelse verkar vara ursprunget till Sohma-förbannelsen, eftersom varje förbannad Sohma representerar ett av de tolv djuren (och Kyo är katten) som träffades vid banketten.

Det förklaras aldrig varför bara Sohma-klanen har denna förbannelse. Den enda referensen vi har till hur förbannelsen kan ha börjat är den zodiakhistoria som berättades i den senare delen av mangan, men det är inte särskilt tydligt hur den relaterar till Sohma eller förbannelsens nuvarande tillstånd.