Anonim

Hitbodedut steg för steg, del 4, daglig redovisning av vår tillväxt

Jag är inte för långt i serien men jag kan inte se någon nytta i bönen ännu.
Först trodde jag att bönen antingen försvagade infernalen eller förstärkte brandmannen.
Då trodde jag att själen behövde bönen för att "befrias".

Till exempel på D.Gray-Man:

En själ kan antingen befrias när den dödas av exorcistens oskuld eller förstöras när den dödas med en annan metod.

Gör det skillnad om de ber eller inte i Fire Force?

Stort tryck pressas på människor om de känner att de dödar människor (eller åtminstone tror jag det). Brandkåren inrättades för att rädda människor istället för att döda, även om de bokstavligen kan döda hela tiden.

För att upprätthålla en känsla av rättvisa och barmhärtighet behövs böner, inte bara för att bekämpa de dödas familj och släktingar utan för att lindra brandmännens skuldkänsla.

Folket i Fire Force tror att en Infernal är en person som är på väg att gå vidare till nästa liv, och att de lider hårt med sin kropp i eld.

Genom att låta en syster säga bönen välsignar de Infernalens själ så att när brandstyrkan förstör deras fysiska kropp kan de gå vidare till motsvarigheten till himlen och vara i fred. Under den första säsongen förklarar kaptenen hur de ljusa linjerna på brandstyrdens uniformer både är praktiska (vilket gör det lättare att se dem i rök) men också symboliska för styrkens roll att vägleda själar till nästa värld.

Det finns åtminstone en punkt under den andra säsongen (och jag tror också en gång under den första säsongen) där de diskuterar att förstöra en helvete utan att säga bönen, och de närvarande är förskräckta över tanken på att göra det eftersom det skulle fördöma själen av personen - förekomsten under den andra säsongen var ett fall där de inte var säkra på att systern kunde komma i tid för att säga bönen i en situation där det fanns många icke-helvete liv på spel så de vägde upp faran att vänta tillräckligt länge för att göra saker ordentligt