Anonim

Mortal Kombat del 0: Alternativ tidslinjefilm

Vanligtvis skulle vi behandla mangan som kanon för de flesta verk, men eftersom de flesta vanligtvis bara har sett animationen eller spelat videospel, skulle i detta fall mangan fortfarande betraktas som kanon över anime? Eller skulle det vara videospelet och mangan baserat på det?

1
  • Kan downvoter förklara hur jag ska förbättra min fråga?

Canon hänvisar vanligtvis till originalverk snarare än den mest populära. Som sådan skulle jag föreställa mig att den ursprungliga japanska mangan är kanon.

De andra medierna kan också vara kanon; anime till exempel är en mycket viktig del av franchisen. Stil, mangan skulle nog ha företräde.

Canon är ett mycket brett begrepp som kan vara lika strikt eller lätt som användaren som använder det, så det är svårt att besvara den här frågan definitivt.

5
  • 6 Canon är vad upphovsrättsinnehavaren vill. Vissa vänder till och med kanon (retcon) vid ett infall. Så att omsluta vad som är kanon och vad som inte är som en bestämd gräns är nästan omöjligt.
  • 1 +1 för "det är svårt att besvara den här frågan definitivt". På SFF har många av de stora franchiseavtalen definierade nivåer av kanonicitet, t.ex. Star Wars har A, B och C-canon. Filmerna har företräde framför romaner och videospel och animerade serier, men några av romanerna anses vara mer kanoniska än några av de andra medierna. Så vitt jag vet finns det ingen sådan definition för Pokemon, vilket gör kanonkonflikter svåra att lösa.
  • 2 Att läsa igenom ditt svar, se hur mangan (Pokémon äventyr) baseras på spelen, jag antar att spelen är mest kanon, men jag hittade den här sidan på bulbapedia om vad de ser som kanon och det ser ut som att det är mycket mer komplicerat än vi först trodde.
  • Medan du förklarar vad kanon är i ditt svar, svarar ditt svar inte på frågan om Pokémon. Vad är kanon till vad? Medan villkoren är breda kan den kanoniska karaktären hos varje olika Pokémon-serie (de olika mangaserierna vs. anime vs. OVA / Specialerbjudanden vs. spelet) härledas objektivt.
  • Det finns inga fastställda regler för vad som är kanon, men det är vanligtvis det som kom först är allmänt accepterat bland fansen som kanon. Det enda undantaget författarens eller skaparens ord. Pokémon-serien har många olika kontinuiteter, varav få sammanfaller med varandra. Så när det gäller franchisen är alla kanoner, men med olika kontinuiteter.

Videospel, manga och anime är olika berättelser. Var och en är bara kanon till sin egen tomt. Eftersom videospelet kom först kan vi dock anta att videospelet anses vara kanon om du inte pratar direkt om anime eller manga, i vilket fall universum har företräde. I avsaknad av information från videospelet skulle jag säga att informationen från anime kommer nästa, eftersom den kom ut före mangan. (Även om mangan utan tvekan passar spelen bättre än anime, så tar det platsen på det näst mest kanoniska.) Det beror helt på hur du ser Pokémon-universum.

1
  • Korrekt. Jag skulle påpeka att Pokémon, den huvudsakliga anime-serien, tillsammans med Pokémon Chronicles, är inställda i sitt eget universum. Medan Pokémon Origins och Pokémon Generations-serierna är i samma värld som de viktigaste seriens spel.

Pokémon äventyr anses ofta vara mer kanon för spelen. Även om mangan inte gjordes av Satoshi själv, kan du se hur kanon det är som Satoshi Taijiri en gång sa: "Det här är den serietid som mest liknar den värld jag försökte förmedla."

Medan de nuvarande producenterna av Pokémon-tecknade serier har försökt göra alla officiella filmer som kanoner till tecknade serier. Eftersom serien bara är kanon för saker som rör Ash Ketchum.