Anonim

Dhakaiya Swag Ny video - গ্রামের চাচাতো ভাই Song / Savage Production / Official Music Video

Jag förstår inte vad DIO faktiskt vill ha och varför han är så ond. Han går igenom något som inte går för mycket av vad en hel del andra går igenom förutom att han blir någon form av ond superskurk och besatt av Joestars.

Jag förstår inte vad hans motiv är och särskilt i del 3. I del 1 kunde han ses som en rival till Josef men i del 3 lägger han ingenting till historien förutom memes. Jag förstår inte vad hans motiv är eller varför han ens gör vad han gör. Vet någon vad hans motiv är eller vad han försöker uppnå?

2
  • Vissa män vill bara se [VÄRLDEN] brinna.
  • @ F1Krazy trevlig en lol men seriöst ser jag att många säger att de anser honom vara en fantastisk skurk men hur är han så bra när han inte har några lager för honom bara en slående personlighet och inte har några mål eller något?

Dio vill bara ha det som är med rätta hans. Och fan dem som råkar stå i hans väg.

Till en början vill han ha varma måltider och fördömma de idioterna för att tro att de är bättre än han i schack. De gör det inte förtjänar deras mynt om de kan slås av honom.
(Åh, och om hans far, Giorno, kunde dö så att han inte längre skulle behöva sköta honom, skulle det svälla.)

Sedan, när han adopteras av George Joestar, vill han ha familjen Joestar förmögenhet. Och fan den där idioten Jonathan. Den brattiga uppstarten, som inte har haft svårigheter i sitt liv, gör det inte förtjänar att få det precis överlämnat till honom.
(Åh, och om George kunde dö för att påskynda processen, skulle det svälla.)

En äntligen, när han blir DIO, han vill ... Tja, det spelar ingen roll längre. Vad han råkar vilja ha, han verkligen förtjänar. Han är ingen ödmjuk människa längre. Han är den mest kraftfulla varelsen på planeten och vad han än vill ha (inklusive människolivet, som han ser på boskapsnivån vid den tiden) borde med rätta vara hans. Eftersom kanske gör rätt. Rätt? Och någon som hamnade i vägen, ja, de fördömde sig själva, eller hur?
(Och om den irriterande JoJo äntligen skulle dö och sluta plåga honom med den irriterande Hamon av honom, skulle det svälla.)

Det skulle svara på den direkta frågan, men jag tror inte att det är helt svaret som skulle tillfredsställa dig.

Nej, Dio är inte precis en komplicerad karaktär. Han har inte någon nästan men inte riktigt berättigad anledning att göra sitt ont. Han har knappt en tragisk historia. (Tja, det är ganska tragiskt, men det påverkar inte riktigt hans karaktär eller motiv.)

Men det är inte vad folk älskar om honom som en skurk. Dio är en ren, kompromisslös och helt oinlösenbar naturens kraft skurk. Och hans rena förtroende och yttersta dominerande kraft är det som lockar läsarna till honom. Vi känna till det av alla konton Dio skall vinna.
Inte för att vi vill att han ska göra det (jag tror att det är vad du letar efter från honom när folk sa att han var "en fantastisk skurk"), utan för att vi vet hur kraftfull en enhet han är. Hjältarna borde inte ha en chans mot honom. Och fan är han snygg och självsäker när han slänger hjältarna (och slumpmässiga åskådare) runt.

Vem annars, utom Dio, skulle jämföra människoliv med att bryta?
Vem annars, utom Dio, skulle plåga Polnareff genom att upprepade gånger bära honom ner några trappor?
Vem annars, men Dio, skulle beordra en slumpmässig butiksassistent att ge honom sitt avskurna ben? (Och sedan döda henne.)
Vem annars, men DIO, skulle tro att avsluta sin motståndare genom att släppa en vägvals på dem?
Han kanske inte är den mest komplexa skurken som finns, men han är långt från en tråkig.

DIO vill döda Joestars och kontrollera världen (därav hans monters namn) så att han kan vara på toppen och vinna. Han vill hämnas. Sedan del 1 försökte han förstöra Joestars och ta deras förmögenhet. Men:

han stal Jonatans kropp på båten som Erina och Jonathan befann sig på och fortsatte med att utveckla en ställning i hans uppvaknande.

TLDR: DIO vill ha världen.