Anonim

Kanadensiska försöker mat från PARIS | Försöker franska behandlar | HEYPARIS

Jag tror att den vanliga förklaringen till tidsförskjutningen är att "I avsnitt 1 skickar Okabe den första D-posten och förändrar världen till Alpha-världslinjen där Kurisu bor istället för att dö."

Emellertid är posten som Okabe skickar bara en vanlig post (har de till och med uppfunnit D-posten ännu?), Den riktas till Daru, och den innehåller endast information från det förflutna som vem som helst kunde ha sett. Hur förvandlas detta meddelande till en D-Mail och tipsar SERN?

(Svar redigerat för att passa det som diskuterades också i kommentarerna)

TL; DR: Huruvida meddelandet Okabe skickade är en D-Mail är inte något han har kontroll över, åtminstone inte i början av serien. Villkoren råkade precis vara rätta när han skickade meddelandet som slutade bli den första D-posten.

Första villkor / tillfällighet:

Vi får veta tidigt i berättelsen att Daru experimenterade med mikrovågsugnen och hade sin egen mobiltelefon kopplad till den istället för den dedikerade när Okabe skickade meddelandet till honom. Det är säkert att anta att han försökte få mikrovågsugnen att gå med sin dörr öppen, eftersom det är en av de viktigaste förutsättningarna för att skicka en D-post (lärde sig i avsnitt 3), och inget skulle ha hänt annars.

Det har påpekats att Daru berättar om sina experiment med mikrovågsugnen i den andra tidslinjen, inte i den första, vilket är sant. Men med tanke på att den första D-mailen någonsin var fullständigt gibberish och avskedades av Daru, kan vi spekulera i att gruppens försörjning inte alls påverkades av den. Den enda inverkan som denna D-Mail verkligen hade är:

SERN fångade upp den, vilket så småningom ledde till att de utvecklade en fungerande tidsmaskin och markerade början på "Time War" och slutligen till Suzuhas plötsliga landning på taket av konferenscentret.

Det skulle då vara säkert att anta att gruppens handlingar, från D-Mail som mottogs och avskedades av Daru till Okabe som vandrade ensam i det evakuerade området, inte alls hade påverkats och att Daru därför har genomfört samma experiment på mikrovågsugnen vid ungefär samma tid i dessa två tidslinjer. Detta är bara spekulation, men det är realistiskt och sammanhängande med resten av berättelsen.

Andra villkor / tillfällighet:

Senare i showen lär du dig om det andra villkoret för att skicka D-post som förklarar varför de bara kan skickas under en viss period av dagen:

Butiksägaren placerade nyligen en katodstråle-TV precis på rätt plats under mikrovågsugnen. Detta är anledningen till att D-e-post inte inträffade tidigare och kan nu bara hända när butiksägaren slår på den och den skjuter elektroner i mikrovågsugnen.

Eftersom vi antar att Daru genomförde experiment på mikrovågsugnen runt den tiden är det också säkert att anta att det andra villkoret var uppfyllt, eftersom annars annars Daru förmodligen inte skulle ha genomfört dessa experiment i första hand.

4
  • Är det inte ett villkor att välja en tid, sätta på mikrovågsugnen, skicka under urladdningen ... ingenting av det hände.
  • 2 Vi får bara veta att Daru "experimenterade" saker med sin telefon ansluten till mikrovågsugnen när Okabe skickade den första D-posten. Han kan ha försökt få mikrovågsugnen att köra med en öppen dörr (vilket är vad som behövs för att skicka en D-post). Teamet får reda på att lämna dörren öppen i avsnitt 3 men det är sannolikt att det har hänt tidigare i den första tidslinjen, när Daru "experimenterade" saker.
  • 1 Tack för dina svar! En sak till: Daru från "Kurisu lives" tidslinjen sa att han experimenterade, men borde det inte vara Daru i tidslinjen ep.1?
  • De två tidslinjernas tidiga händelser utvecklades ganska lika, eftersom den första D-posten inte påverkade gruppen (det var gibberish och Daru avskedade det). Det enda som förändrades är att CERN fångade upp det och detta ledde till att Suzuhas maskin "kraschade" på taket (det är därför gatorna plötsligt är tomma i denna tidslinje, eftersom människor har evakuerats efter "satellitkraschen"). Vi kan spekulera i att gruppen gjorde ungefär allt samma under den första veckan (inklusive att gå till konferensen och experimentera med mikrovågsugnen). Det är bara spekulation men det känns sammanhängande.