Anonim

Polaris - Crooked Path (OFFICIAL AUDIO)

Jag har hört folk prata om hur Tsukihime-anime från 2003 "inte existerar", till exempel här och här. Jag undrar varför det är när anime hade stor konst och musik för sin tid. Å andra sidan hör jag inte människor som säger Studio Deens Öde / övernattning anime existerar inte, även om den har haft en del av kritiken.

Så varför har Tsukihime-anime förvärvat detta hat? Hur och när började ordspråket spridas, och upprepar den japanska publiken också denna fras online?

1
  • "Jag hör inte människor som säger Studio Deens Öde / övernattning anime existerar inte, även om det har haft en hel del kritik. "- Jag har definitivt hört liknande" det existerar inte "skämt om Studio Deens Öde / övernattning anpassning, för vad det är värt - särskilt efter Ufotables anpassning av Obegränsat bladverk (och andra Öde-relaterade medier).

Det kommer verkligen från fansen som har spelat den visuella romanen (VN) och sätter förväntningarna för höga för anime-anpassningen.

Lite bakgrund, originalet Tsukihime VN angavs som en exceptionellt stor hit för a doujin spel i Japan och drog stor uppmärksamhet när en anime-anpassning bestämdes. VN själv tycktes också få globalt erkännande. Observera att den också består av flera ändar och många backstories och att det kan ta mer än 30 timmar (enligt VNDB) att avsluta alla rutter.

Förutom åsikten sändes anime i 12 avsnitt baserat på en viss karaktärs väg:

"Arcueids sanna slut"

Men på grund av begränsningen av avsnitt räknas och personalen har problem med att försöka införliva Allt element från den ursprungliga källan utelämnades många oviktiga inställningar. Vissa inställningar och karaktärers personlighet ändrades också delvis. Dessutom upplevdes vissa röstskådespelare inte i anime-skådespel, inklusive Nabatame Hitomi (Arcueids röstskådespelare) Tsukihime som debut i TV-anime röst skådespel. Dessutom var alla röstaktörer olika jämfört med Melty Blood som hade släppts före anime.

Å andra sidan släpptes manga-anpassningen efter samma anime-rutt nästan samtidigt och serierades i 7 år. Medan berättelseutvecklingen var sammanvävd med flera rutter, integrerade mangan också några referenser från Tsukihime Tokuhon och Kagetsu Tohya utan att känna sig felaktig och förlora den ursprungliga källans atmosfär. Till och med ord av anklagelser från den ursprungliga författaren skrevs på obi.

Nu, tillbaka till fansens åsikter, fanns det många skäl till varför de inte ville "erkänna existensen" av denna anime. För att sammanfatta det:

- Tomtutveckling: överallt, långsam takt, fel fokus, under- / oförklarliga detaljer, bisarr användning av flashbacks
- Dålig presentation: för många icke-subtila dialoger istället för åtgärder
- Karaktärer: modifierad personlighet och roller
- Visuellt: för många närbilder av ansikten / överkroppar, styva / snygga / rörliga, obemärkliga actionscener
- Ljud: överdrivna ljudeffekter, dålig översättning och dub

och många drog slutsatsen att det är okej som ett fristående arbete men hemskt som en anpassning.

Intressant, Japanska fans ville inte heller erkänna animens existens. De flesta av dem antog anime som "en mörk historia" och "det finns ingen anime-anpassning". Eftersom de hade samma åsikt som med den globala publiken är det förmodligen säkert att säga att den har spridit sig sedan den ursprungliga TV-sändningen 2003.


Källor:

  • Japanska Wikipedia
  • Recensioner: AniTAY, MyAnimeList, escapistforumet, FinalCrosMayCrys WordPress, anime-planet
  • Japanska Typemoon Wiki