Anonim

Att göra PokeaimMD använder Rotom-Fan och Gallade

Varför förbjöd Amanto alls användningen av svärd när de redan hade besegrat Samurai med svärd? Vilket hot har de även om samuraerna har sina svärd eftersom de redan är starkare än dem (samuraier)? Om de tillåter träsvärd som också är destruktiva när de används av befintliga samuraier, hur skulle då svärdförbud göra något bra? Anime säger bara att "svärdsförbud" verkställdes men ingen rimlig förklaring gavs varför.

Svärdförbudet antogs för att de fruktade Samurais grymhet. Även om Samurais huvudvapen är svärd under Amanto-kriget, lyckades de hantera massiva skador, särskilt gruppen ledd av Sakata "Shiroyasha" Gintoki, Katsura "Runaway" Kotarou, Takasugi Shinsuke, Sakamoto "The Dragon of Katsurahama" Tatsuma. Den främsta anledningen bakom svärdförbudet är att förhindra stora skador på Amantos sida.

Det har också att göra med hur Samurai leder krig. De gör en gerillakrig, vilket gör det svårt att uppnå fullständig utplåning. Nuvarande Jouishishi utförde också sin terrorism i städer befolkade med både Earthling och Amanto där användningen av tungt artilleri inte är möjligt. Medan vapen och artillerier har både räckvidd och kraft, är de mindre användbara än ett svärd i en nära strid, särskilt när de används av skicklig fighter.

Således har vi svärdförbudet för att säkerställa fred till en viss grad. De skapade till och med bakufus lapdog, Shinsengumi och Mimawarigumi, komprometterade av tidigare samuraier för att säkerställa att nämnda samuraier inte kommer att förvandlas till ytterligare Joui-fraktioner.

Redigera: Om träsvärdet var det också förbjudet. Cheetah / Leopard / vad det än var i avsnitt 3 i anime frågade Gin vem i helvete han var för att trotsa svärdförbudet.

Edit2: De flesta i Gintama använder stålsvärd (se Shinsengumi, Yagyuu Kyuubei, Jouishishi, etc). Den enda som använder träsvärd i riktig strid är Gin-chan. Varför använder Gin-chan träsvärd? Om du försöker be detta till honom kommer han antagligen att svara med det får honom att se mer dålig och mer igenkännlig ut, vilket är viktigt eftersom han är huvudpersonen. Du kan se avsnitten om Gintaman för att bekräfta detta. Se "n" där. Det är inte ett stavfel. Det finns avsnittet där Gin-chan möter redaktören eller JUMP i ett tåg och sedan senare hjälper honom att avbryta Gintaman. Dessutom köpte han svärdet från TV-shopping ändå.

3
  • Inget av dessa påståenden är kanoniskt men ditt svar verkar övertygande! Men fortfarande inget svar på tillåtelsen av lika destruktiva träsvärd? Uppdatera svaret så kanske jag bara accepterar det!
  • 1 Ok, redigerad. Btw, delen om att Shinsenguni och Mimawarigumi bildas som en motåtgärd mot Jouishishi och också att ge dem jobb så att de inte blir en annan Jouishishi är kanon. Det är i anime och manga under Shinsengumi vs Mimawarigumi-bågen.
  • Om träsvärd: Om inte ens träsvärd är förbjudet och Samurais använder det, varför inte använda verkliga svärd? Vad är poängen med svärdförbud då? Jag förvirrar dig (oavsiktligt) men det är också ditt svar om träsvärdsavslag och själva animé gintama!