Anonim

Vegeta SSJ God in Blue Costume VS Broly SSJ (Dragonball Z Budokai Tenkaichi 3 MOD)

Som vi vet kom super saiyanguden Vegeta till manga men inte i anime-serien. Detta kan betyda att super saiyanguden Vegeta inte finns i anime, eftersom det finns begrepp och element från anime som verkligen inte finns i mangan, till exempel, Trunks super saiyan rage transformation eller Vegeta super saiyan blue evolution transformation var skapad endast för anime, och element från mangan som inte finns i anime, till exempel den bemästrade super saiyan blue transformation. Men nu vet vi att super saiyan-guden Vegeta kommer att visas i Broly-filmen, och det är inte bara konceptkonst, det finns redan en skärmdump från den kommande filmen

Vad betyder det här? Betyder det att filmen följer mangakontinuiteten (eftersom SSG Vegeta bara dök upp i mangakontinuiteten) och att vi kunde se en behärskad super saiyanblå Vegeta till exempel, men inte en super saiyanblå evolution Vegeta, eller eftersom detta också är animerat media betyder detta super saiyangud Vegeta finns också i anime-serien (trots att vi aldrig såg den) och att filmen antingen kommer att följa anime-seriens kontinuitet eller en blandning av anime- och mangakontinuiteterna?

Medan anime och manga delar några skillnader som de du nämnde, är huvudsakliga handlingen och berättelsen i stort sett desamma. Jag tror att filmen definitivt är en fortsättning på anime och mangan kanske har sin egen anpassning av Broly-bågen efter.

  • Om du tittar på trailern är det tydligt att filmen är inställd efter Tournament of Power. Därför vet vi för ett faktum att det är en uppföljare till serien.
  • I slutet av trailern där Goku verkar vara stridsskadad och Broly förvandlas till sin legendariska Super Saiyan-form, ser vi Goku-powerup i Super Saiyan Blue. Men i mangan är Goku: s starkaste form Mastered Super Saiyan Blue. Denna omvandling har ingen aura och skulle inte vara lika tilltalande visuellt.
  • Det finns egentligen ingen anledning till varför Vegeta inte kan använda Super Saiyan God Transformation. Super Saiyan Blue (SSGSS) är i huvudsak en kombination av Super Saiyan God och Super Saiyan. Därför kan anime fortfarande få Vegeta att använda transformationen utan problem.

Manga & the Anime har i princip exakt samma historia som jag sa tidigare. I en DBS-mangaintervju med Toyataro och Toriyama kommenterade han Övervakning av Toyataros idéer om Super Saiyan God Vegeta vilket tyder på att han tydligt inte är emot det. Historien för filmen skrivs igen av Toriyama. Därför tycker jag att det är rättvist att anta att när det gäller transformationer och få manga / anime-exklusiva kommer anime-exklusiven att anpassas i den kommande filmen.