Anonim

Original Mini-Songs About Fullmetal Alchemist (Del 1)

De flesta alkemistiteln är vettiga, t.ex. Mustang är Flame Alchemist, Armstrong är the Strong Arm Alchemist, det finns Freezing Alchemist som huvudsakligen använder is, Sewing-Life Alchemist som skapade människa / djur chimärer etc.

Vad, om någon, är resonemanget bakom Kimblees titel?

Enligt wikia-artikeln för Kimblee ...

I mangan använder Kimblee denna grupp för att överföra vanligt material till sprängämnen genom att klappa i händerna. Genom att kombinera de motsägelsefulla symbolerna för solen och månen, guld och silver, vatten och eld, skapar Crimson Lotus Alchemist en instabil obalans i energi oavsett materia han rör vid, vilket får den att explodera våldsamt.

I avsnittet om trivia anges då:

Kanji som utgör Kimblees statliga alkemistnamn på japanska ( Guren) är en källa till tvist bland översättare. Medan ordet "Guren" kan översättas som "Crimson" föreslår kanji ( ) en annan möjlig översättning som läser "Red Lotus" eller "Crimson Lotus". Eftersom Crimson Lotus ofta används som symbol för eldiga explosioner är det troligt att Red Lotus eller Crimson Lotus är Kimblees riktiga namn trots att Guren har översatts som Crimson i undertexterna i den första anime-serien och båda engelska dubbar.

Så svaret verkar vara att eftersom hans alkemi är känd för stora, eldiga explosioner, var han uppkallad efter den röda Lotus, som kan symbolisera samma sak.