Anonim

Caramella Girls - Caramelldansen (svenska - Lyrics)

Jag har sett den här saken kallad Caramelldansen visas i .gifs med 2 tecken från alla olika serier. par som Ed och Al från Fullmetal Alchemist, Arcuied och Ciel från Tsukihime, Rin och Sabre från Fate / Stay Night och dessa galna kvalitets på YouTube av L och Light och Mello och Near from Death Note

Men vad är Caramelldansen och varifrån kommer det?

1
  • Det är inte värt att lägga till ett annat svar för, men här är den svenska originalversionen och den översatta engelska versionen. Var meme kommer ifrån är omedelbart uppenbart.

Observera att dansen och en sång är två delar av en helhet.

Mest bekant med meme skulle veta att titeln är svensk för "Caramel Dance" och kommer från albumets första spår Supergott släpptes i november 2001 av det svenska bandet "Caramell."

Vad som är viktigt med detta är inte musiken utan den animerade dansen som utgör denna meme. Meme sägs ha dykt upp under andra halvåret 2006.

Medan dess exakta datum för start är osäkert, betyder det faktiskt att det startade som en femton ram Flash animationsslinga som visar Mai och Mii, som är karaktärer i den japanska (vuxna) visuella romanen Popotan, gör någon form av svängande höftdans medan du håller händerna över huvudet och imiterar någon sorts djuröron. Musiken som spelades i bakgrunden var en påskyndad version av låten ovan nämnda sång som sjungits av sångarna Malin och Katia från det tidigare nämnda bandet. Det fanns andra remixade versioner som dök upp nästan parallellt, men det är inte den viktigaste delen om detta meme eller dess dans.

Du ser detta populära dansklipp härstammar från gif-loopar i spelets OP:

https://youtu.be/--Yr5q6tU9A?t=102

Själva spelet släpptes 2002, med en anime efter det 2003. Så varför tog det så lång tid innan meme som vi känner idag dyker upp?

Det är möjligt att anime, som var anime, var mer tillgänglig för allmänheten än dess vuxna visuella roman motsvarighet. Av uppenbara skäl som innehåll och tillgänglighet, eftersom snabbt bredband och Youtube (det verkade tidigt 2005) var lika lättillgängligt och framträdande som det är idag.

Det finns bevis som tyder på att en liknande slinga från anime väckte uppmärksamhet åt spelet. Denna speciella slinga skapades baserat på en slinga av karaktären Mii från anime OP:

https://youtu.be/tboQg1xj010?t=62

Denna speciella loop gjordes troligen någon gång när anime sändes under senare hälften av 2003: http://dagobah.biz/flash/miidance.swf

Uppenbarligen skulle spelets danssekvens anses vara sötare av de flesta fans. Innan Caramelldansen ens var en sak fanns det många andra remixer som kallades olika saker med olika låtar från olika band som spelade, från Aerosmith och Run DMC: s "Walk the Way" till "Dare" av Gorillaz, de flesta gjorda i Flash. Efterföljande spin-offs skapades baserat på originalkaraktärer och populära karaktärer. Men var och när började meme i fråga sin popularitet?

Tydligen skapade en kille från Sverige med namnet Sven flash-slingan och lade upp den på sin personliga hemsida: http://md5.se/h/032/

Därifrån gjorde det sig över internet under senare hälften av 2006. Ursprungligen många stora samhällen som Hongfire och 4chan "Popotan Dance" eller "Popotan Dansen", men som efter 2008 blev det mer populärt känt i sitt ursprungsland, Japan , som "uma uma-dansen."

Men man tror att det inte var förrän i början av 2008 som meme verkligen populariserades, med hjälp av versioner och remixer som delades via videodelningssamhällen som Youtube och Nico Nico Douga där dess popularitet verkligen toppade.

Carameldansen på Know your meme

Caramelldansen (eng. The Caramel Dance) är en serie animerade dansvideor som använder dansspåret med samma titel. Dess originalspår släpptes i Supergott, som är det andra albumet från den svenska popgruppen Caramell i november 2001.

Den stora känslan orsakades på webben av den enorma mängden fan-made videor och konstverk som YouTube, deviantART och den japanska videodelningstjänsten Nico Nico Douga (NND) omkring 2008 till 2009.