Anonim

Beautiful Eulogy - Symbols And Signs (@beautifuleulogy)

Jag är med i avsnitt 5 i Black Lagoon, och jag märkte att symbolen användes av nazisterna på en flagga och på ett rött armband som bärs av en av gruppens ledare.

Vad heter den här symbolen, förutsatt att den motsvarar något i verkliga livet? Finns det någon anledning att detta ska användas över en mer igenkännlig symbol som hakakorset? Det motsvarar inte något som listas på Wikipedia-sidan för nazistisk symbolik.

EDIT: Som svar på tanken att det kan ha varit censur specifikt för Funimation bestämde jag mig för att slå upp avsnittet på en kinesisk streamingwebbplats jag använder. Symbolen där var identisk med den i Funimation-avsnittet. Naturligtvis betyder det inte att det inte heller kunde ha varit censur i den kinesiska änden.

5
  • bara spekulation men jag vågar säga att det är för att undvika de negativa konnotationerna som tilldelas hakekorset, ungefär som i en återuppspelning av Raiders of the Lost Ark av Disney Hollywood Studios i Orlando, Florida trots att nazister är i det ändå. också västväxlar ofta den buddhistiska symbolen med nazistens symbol
  • @ Memor-X: Jag tänkte det makt vara orsaken till det, men jag var inte säker så frågade.
  • ja, jag spekulerar bara varför nazisterna här inte använder sin normala hakekors för den här anime och för allt jag vet Funimation har gjort lite censur och symbolen som du ser här kan ha varit hakakorset i Japan, det är inte som om de inte har gjort grafisk redigering i anime innan under lokalisering
  • @ Memor-X: kollade och redigerade mitt svar i frågan. Jag kommer dock att notera att jag har en misstanke om att den vaga nakenheten i Sailor Moon berördes på samma streamingwebbplats, så det är svårt att säga.
  • En viktig anmärkning här är att de är nynazister.

Detta är symbolen för Sturmabteilung, en paramilitär organisation inom det tyska nazistpartiet, vars metoder för våldsam hotelser spelade en nyckelroll i Adolf Hitlers uppgång till makten.

Det består av ett "S" (i blixtform) och ett "A" och är förmodligen en hänvisning till nynazistiska grupper som undviker svastikaförbudet med andra relaterade symboler.

2
  • Jag är inte säker på vilket svastikaförbud du hänvisar till, men enligt Wikipedia är användning av detta emblem förbjudet enligt samma lag i Tyskland som för hakekorset (i nazistiskt sammanhang). Bara för info.
  • @LiveWireBT Många nazirelaterade symbologier är förbjudna i europeiska länder som ett försök att begränsa nynazismen. Även när de är förbjudna är sådana symboler fortfarande mycket mindre igenkännliga än hakkors, och tjänar således som mer diskreta symboler för vit överlägsenhet.

Det är symbolen för nazistpartiets Sturmabteilung eller Storm Division. De bar alltid de bruna uniformerna och var det viktigaste verktyget för att slå rädsla hos Adolf Hitlers politiska fiender. Det användes faktiskt under andra världskriget av SA, så det är inte en nynazistisk skapelse. Det är inte en referens eller ett försök att undvika svastikaförbud eftersom det var en äkta symbol som användes. De använde inte symbolen på armbanden. Jag är 99,99% säker på att alla slitna armband hade Swastika på sig. Waffen Schutzstaffel tog sin plats efter att nazisterna verkligen sparkade in.