Anonim

Ade Willis - \ "Rabbit Run \"

Vad symboliserar fågeln i Oyasumi Punpun?

Wiki säger:

Punpun avbildas som en karikatyrfågel, men detta skildring förändras ofta genom hela historien för att uttrycka sitt sinnestillstånd. De andra karaktärerna, till skillnad från publiken, ser bara hans mänskliga form, sedan karikatyrfåglarna han och hans familj ses som helt figurativa.

Varför representerar författaren föräldrarna och huvudpersonen som en fågel även om de har olika sinnestillstånd?

Asano Inio bestämde sig för den skrapade fågeln som en kod som skulle göra det möjligt för honom att experimentera med miljön och låta läsare identifiera sig med fågeln. Den främsta anledningen till att Punpun och hans familj avbildas som fågelsymboler är att ge läsare som är vana vid enkla symboler och som undviker svåra berättelser intrycket att det är en enkel manga. Mangakan hoppades att folk skulle börja läsa den och trodde att den var lite fluffig och först senare upptäckte att Oyasumi Punpun går mycket djupare än så.

De av oss som letar efter en-till-en-tolkning av fågelformer till sinnestillstånd har tur. Mangaka själv har sagt att "det har ingen speciell betydelse, jag blev bara trött på att återanvända en fågelform".

Referens: Intervju med Asano Inio på ANN