Anonim

Varför fans är frustrerade över gjutningen i ödet: Winx Saga

Jag har tittat på Claymore. Jag har inte läst mangan än.

Nummer 8, Flora:

Hon är den snabbaste som finns att ta bort manteln, krossa och mantla tillbaka sin lermassa.

Som du kan se, klä av sig mantlar, snedstreck och mantlar tillbaka så snabbt att bilden av hennes hand verkar vara statisk, medan en massa snedstreck dyker upp runt målet.

Men vänta.

Vad är punkt av att mantla tillbaka henne leran medan hon attackerar någon? Är det inte slöseri med tid? Skulle det inte vara mer användbart att ta bort manteln och sedan krossa oräkneliga gånger i stället för att mantla tillbaka henne ler under en strid?

Bevis på att hon verkligen höljer efter X mängden snedstreck:

Den här scenen nedan varar i flera sekunder. Det betyder att hon kontinuerligt måste mantla sin lermassa, annars skulle den här bildeffekten inte vara möjlig:

2
  • skulle inte kalla det kontraproduktivt, kan du också ge någon referens som hon verkligen slider sitt svärd efter varje snedstreck? för att hon också kunde klä av sig, slash, slash, [...], sheathe (och så vitt jag förstod är det så)
  • @ Vogel612: Där har jag hittat en referens och ändrat titeln.

Det finns faktiskt en fäktningsstil baserad helt på ritningen av svärdet som heter Iaijutsu. Som referens använder Ukyo Tachibana-karaktären från spelet, "Samurai Shodown" denna teknik, drar svärdet som en form av attack och mantlar bladet allt i ett drag. Det finns också Iaido, "en modern japansk kampsport som är förknippad med de smidiga, kontrollerade rörelserna för att dra svärdet från skidan eller saya, slå eller skära en motståndare, ta bort blod från bladet och sedan ersätta svärdet i skidan." Men i praktiken är Iaido inte en supersnabb rörelse. Men återigen, betoningen ligger på att det mantlade svärdet är en utgångspunkt, så för att utföra ett nytt drag måste svärdet omhöljas.

Iaijutsu-artikeln nämner att det finns två ställningar för att utföra tekniken, stående eller knäläge, men båda involverar att svärdet är mantlat och använder svärdets dragning som en strejk. Uppenbarligen finns det ingen verklig världsinstans av någon som gör det så snabbt som Flora, men tekniken är att utgångspunkten för strejken är från ett mantlat svärd.

Andra välkända användare av denna teknik (men inte nödvändigtvis den enda tekniken som används):

  • Goemon (Lupin III)
  • Himura Kenshin (Rurouni Kenshin)
  • Ginkaku Uneri (Katanagatari)
  • Honoka (den tredje)
2
  • Vet du om det i mangan pratar om Floras stängsel?
  • @Omega de pratar om det som "Windcutter" och går lite i detalj om hur det fungerar, men jag minns inte att jag någonsin har förklarat varför en sådan teknik användes. Det nämns definitivt inte "Iaijutsu" eller något liknande i mangan så vitt jag minns.