Anonim

TOTEMISKA RITUALER! | Fullmetall Alchemist: Origins | EP 5 (Semi-Rollspel)

Jag märkte att i Fullmetal Alchemist: Brotherhood existerade alkemi inte förrän Dvärgen i kolven kom till. Jag märkte också att de stora lärarna i alkemi var fader i väst och Hohenheim i öst.

Så med den här informationen tror jag att om Dvärgen i kolven aldrig skapades, så hade alkymin själv aldrig funnits. Hur kunde de få The Dwarf in the Flask?

Det förklarades aldrig helt, när och hur alkemi "uppfanns", men det är känt att Xerxes var ett av de första länderna som kände alkemi. Det fanns redan när dvärgen i kolven skapades, eftersom han skapades med alkemi. Skapandet av dvärgen i kolven ökade bara kunskapen eftersom den visste mycket om alkemi och hjälpte alkemisterna att få kunskap.

Som @looper säger fanns alkemi innan dvärgen i kolven skapades. Faktum är att mannen som skapade dvärgen senare skulle bli Van Hohenheims lärare. Jag tror inte att mycket av alkemi någonsin har använts i Xerxes i allmänhet, men kungen var en stor anhängare av det, tillräckligt för att han senare skulle satsa sitt eget liv på det och be om odödlighet.

Det antyddes också att alkemi var det som skapade aspekter av universum. I de sista episoderna av serien,

Fader absorberar enheten kallad "Gud" (Guds öga bakom porten) och får förmågan att helt enkelt skapa en sol i handflatan, på ett infall.

Det föreslås att just denna kraft en gång användes av antingen Sanningen eller Gud för att skapa stjärnorna och planeterna i universum. Det skulle betyda att alkemi alltid har funnits, men bara framkallats av Xerxians, och ordet sprids av fader och Hohenheim under deras resor.

Jag är säker på att Alchemy som används av Xerxes var mycket mer andlig till sin natur än Modern Alchemy och Alkahestry. Mestadels för att förmågan att transmutera skulle ha gjort att gräva den rikstäckande transmutationscirkeln till en mycket lättare uppgift än den visades i Xerxes-flashbacken ... och förmodligen mycket blodigare också för hur de använde slavar för sina experiment. Förmodligen drog kraft från Blood för att vara ärlig, eftersom den har samma sympatiska kopplingar som verkar koppla samman Tektoniska rörelser och vattencykeln ...