Anonim

The Temple of Doom - Stray Rescue of St.Louis

I Bakemonogatari finns det två olika öppningar för Nadeko - den med hatt och den utan den.

Finns det någon specifik anledning till varför det är?

3
  • Är musiken också annorlunda?
  • @Maroon hatten är den enda skillnaden mellan dessa två
  • @ShinobuOshino Tigerpoten på hennes fot är annorlunda och skuggorna längs hennes sida inklusive björnen och hörnet på den vita saken till höger. även om du tittar på armen med Pokie kan du se att den har flyttats över men det är mer en grafisk korrigering

Studio SHAFT har nästan en vana att byta öppningar även efter att de först sändes. Exempelvis har Mekakucity Actors som för närvarande sänds lite annorlunda öppningar för sina första 3 avsnitt, vanligtvis byter textfonter eller scener något. Anledningen till detta är helt enkelt brist på tidshantering, där de inte lägger mycket tid på att "kvalitetskontrollera" öppningen med regissören och de fortsätter att ändra den tills de gillar det.

Det är förmodligen fallet med Nadekos OP. Någon makt gillade helt enkelt inte versionen med hatt, så de tar bort den.

Eftersom varje karaktär i Monogatari-serien har en metaforisk referens till det konstiga han / hon möter, visar öppningen Nadekos utveckling.

Senjougahara har en häftapparat som representerar en krabbklo som vi ser i första avsnittet.

Mayoi bär hennes väska som snigelskal, och hennes skugga i sig blir en snigel - hennes symbol när hon håller fast vid Koyomi när de går med Senjougahara i avsnitt 5 av Bakemonogatari.

Kanbaru bär hennes egen arm som representationen av Rainy Devil, förväxlas med en apas tass i bågen.

Hanekawa har öronen förvandlas till en kattnärmar sig sin egen symbol.

Nadeko har sin jacka och hatt, som representerar en ormens andra hud. Eftersom hon verkar kasta bort sin hud (bli en helt motsatt karaktär under andra säsongen och därmed förklara förändringen av hennes outfit), visar försvinnandet av dem i OP-scenen under sin säsong en båge att hon har släppts från ormens bindningar. Eftersom OP är mycket subjektivt och avslöjar sina inre tankar kan det betyda att hon känner sig säker när hon når Koyomi för att be om hjälp (i slutet av den första episoden av bågen) och avslöjar hur djupt hon litar på honom.

1
  • 1 "Hanekawa gör att öronen förvandlas till kattens och närmar sig Kanbarus symbol." verkar vara fel, så jag ändrar det till den nuvarande versionen.