Anonim

Fastade hjärt- och fettförbränningspiller

De gjorde Misa helt orörlig och ögonbindel henne och höll henne så i 40 dagar. Fysiskt var hon inte ett hot mot någon och hon kunde inte ha brutit ut ur cellen. Även om hon bara kunde döda med ett ansikte, kunde de ha använt masker för att täcka ansikten när de interagerade med henne personligen. Jag tycker bara att det är lite inhume att ha någon fastspänd 24 timmar om dygnet, i 6 veckor, viskad med ögonbindel samtidigt, speciellt när det var helt onödigt att vidta sådana åtgärder.

De visste inte att det var onödigt. Vid den tidpunkten visste de inte hur hon kunde döda. Hon kanske har kunnat döda genom att bara beröra för allt de visste. För att vara säker begränsade de henne. Detta ser inte alltför omänskligt och vanligt ut för mig, med tanke på situationen. Tänk på att trots att hon var en söt idol var hon också en seriemördare och hade mördat deras följeslagare Ukita. L skulle inte ta några chanser att förlora ett nytt människoliv.

Efter att ha läst kapitel 33 igen verkar det som om L själv aldrig riktigt förklarade varför han begränsade henne på detta sätt, annat än

Hon misstänks vara den andra mördaren, så det är bara logiskt att hålla henne på det här sättet.

9
  • "De visste inte att det var onödigt. Vid den tidpunkten visste de inte hur
  • 1 @ user31418 Vad menar du med det citatet?
  • 1 Detta är exakt svaret jag tänkte skriva när jag klickade på den här frågan. Vid den här tiden visste L nästan ingenting om hur Misa dödade, så han vidtog alla försiktighetsåtgärder. Hennes begränsningar är jämförbara med de som används på Hannibal Lecter i Silence of the Lambs, som inte ens hade övernaturliga krafter, så med tanke på hur farlig hon var verkar denna nivå av försiktighet helt motiverad
  • 1 @ user31418 Vad hon verkligen behöver är Death Note. Utan det är hon helt maktlös även om hon har ett ansikte och namn. Men igen, L VET INTE DETTA.
  • 1 @ user31418 Försiktighetsåtgärderna görs inte bara för deras egen säkerhet. Jag kan se ytterligare två skäl till varför han gjorde det. 1. För att förhindra att hon begår självmord innan de får svar. 2. Att bryta ner henne mentalt, för att få svar snabbare.