Anonim

# 22 Dragon Ball Movie Review - Bardock the Chosen One

Senzu bönor är kända som "magiska läkande bönor", det kan läka och återställa konsumentens hälsa direkt när de ätas. Botar det också sjukdomar? Såsom Goku's hjärtsjukdom.

Om Senzu-bönor kunde bota sjukdomar hade inte Goku dött i framtiden och Trunks hade inte behövt gå tillbaka från framtiden för att ge honom motgiften.

Från Dragon Ball Wikia

Det verkar dock som att bönorna inte kan läka skador som redan har läkt (som Tiens och Yamchas respektive ärr eller Saiyan-svansar) eller bota sjukdomar (som Goku's hjärtvirus som drabbats under Androids Saga)

1
  • 1 för att lägga till ytterligare bevis på detta, åt Goku en Senzu i sin kamp mot 19 som jag minns (även om jag minns detta från TFS: s förkortade, men jag tvivlar på att de själv animerade / sydde den scenen) Det gjorde ingenting för det hjärtviruset.

NEJ.

Senzu bönor hjälper bara till att återhämta sig från skada, läka såren och återfå makten. Det kunde inte användas som ett läkemedel för att bota sjukdomar, och bevisen finns under Android Saga, där Future Trunks köpte motgiften från framtiden för att hjälpa Goku att överleva hjärtinfarkt.

Det kan bero på att det förklarades av Future Trunks i Android Arc att Senzu Beans i sin tidslinje slutade tillverkas på grund av minskat behov av det och tiden att göra en senzu böna skulle ta lång tid, alltså hjärtsjukdomen att Goku fick inte botas.

Även om det finns få konkreta bevis, är det troligt att Senzu Bean bara läker den typ av sår din kropp kan läka av sig själv, i Dragonball noterades det att Senzu bönor var mycket fyllande, inte riktigt som medicin. Så det kan vara mer som att de är en "supermat" som påskyndar kroppens naturliga processer snarare än något som konventionell medicin.