Anonim

I slutet av den andra bågen under den första säsongen kunde Kirito komma åt Kayabas administratörskonto och fick kontroll över ALOs system. Därefter dök Kayaba upp och gav Kirito Fröet, en gratis kärna i kardinalsystemet för att skapa nya spel och låta spelare skicka statistik mellan spel. Det slutade med att skapa The Seed Nexus.

Nu undrar jag, eftersom ALO och den återskapade SAO är en del av The Seed Nexus, kan Kayabas administratörskonto gå mellan spel? Också

Nej, det gör det inte. Anledningen till att Kayabas administratörskonto fungerar i ALO är att ALO använder SAO: s databas. ALO är faktiskt SAO med förbättringar här och där, ändra strukturer, lägga till flygsystem etc. Det är därför Asuna är där. Det var därför när Kirito loggade in på ALO, han hämtade sin statistik och objekt, men på grund av förändringen i spelresurserna är hans objekt mest trasiga.

Så det är rimligt att säga att ett spel som skapats från Seed inte skulle ha Kayabas administratörskonto, eftersom det inte har samma databas. Det finns en chans att Kayaba skulle hårdkoda sitt konto i Seeds program, men jag tror inte det är troligt eftersom hårdkodning är en dålig praxis.

  • StackOverflow: Vad är din inställning till hård kodning?
2
  • 1 +1 för dålig praxis. Dessutom skulle det hårdkodade administratörskontot antagligen ha tagits bort när du anpassar spelet
  • @ Vogel612 om de kan hitta var han skrev den delen, det vill säga. För det mesta bryr folk sig inte om de befintliga ramkoderna när de använder ramverk och fokuserar på att skapa nya funktioner eller åsidosätta befintliga.