Anonim

Potara-fusion, fusionsdans etc. Dragonball-universum känner till många fusionstyper från vilka vissa anses vara en absorbering som att Buu och Cell konsumerar en del för att bli starkare. Information om dem räknas också för det svar jag söker eftersom det huvudsakligen handlar om kraftmultiplikatorn och inte de 2 sinnen som kontrollerar en kropps sak. Jag vill veta alla fusioner (eller absorberingar) för att ha en fin lista från starkast till svagast baserat på multiplikatorn.

Så vad jag skulle vilja veta är vilka fusioner som finns tillgängliga och vad deras effektmultiplikator är. Till exempel vet jag att Namekian fusion är x7 (baserat på Piccolo x Nail) och Potara fusion om A x B.

4
  • Kraftmultiplikatorn är vad regissörerna bestämmer att det kommer att bli, jag menar hur du kom till slutsatsen att namekian fusion är x10 och potara x400?
  • Namekian-fusionsmultiplikatorn är baserad på Piccolo- och Nail-fusionen med deras effektnivåer före och efter fusionen. När det gäller Potara står jag rättad. Jag läste lite på multiplikatorn för att hitta trovärdiga källor men det bästa jag hittade var ett mangakapitel där det stod att effektnivån var Goku x Vegeta, vilket gjorde det till en inte bestämd multiplikator men en variabel för användare A x användare B = slutlig kraft. X400 baserades på Goku och Vegeta i basform och deras kraft som Vegito (jämfört med andra användare med kända nivåer).
  • men de är alla grova uppskattningar ... jag menar att multiplikatorn kan vara densamma på alla fusioner men hoppet mellan en effekt på 42.000 x 10 och 10.000.000 x 10 är ganska stort. Dessa saker förklarades aldrig exakt / visas i mangan, förutom att vissa förlorar beskrivningen. Om vi ​​till exempel tar gotenks, enligt en viss rå uppskattning, var effektnivån för goten / gohan cirka 7.000.000 multiplicerad med 10x så hade effekten varit 70.000.000 vilket verkar rätt. Med en multiplikator på x100 som gör att den är 700.000.000 vilket inte ser korrekt ut alls. Men i slutändan var dess dragonball, maktskalning aldrig konsekvent
  • Jag håller definitivt med om att skalningen av effektnivåer är löjlig, men alla diagram jag hittar och alla beräkningar jag försöker göra slutar med löjliga siffror. Men ja, jag antar att det är nästan omöjligt att ge multiplikatorerna också. Tack för dina åsikter men!

Jag kommer inte att ange några faktiska multiplikatorer, men jag tror att jag kan försöka skapa en lista med olika typer av fusioner och varför en form av fusion är starkare än den andra. Jag ska ta hänsyn till Namekian-fusionen, Fusionerna när Cell / Buu absorberar en annan karaktär, fusionsdansen och uppenbarligen potara-fusionen.

När det gäller makt tror jag att rätt ordning skulle vara

  1. Potara-fusionen: Potaraörhängen bärs av Supreme Kais, den högsta härskaren i universum och det är något som inte är besatt av någon dödlig. Det uttalades av äldste Kai själv att Potara-fusionen var starkare än fusionsdansen. När det gäller den typ av fusion där en karaktär absorberas är potara-fusionen fortfarande överlägsen samma. Detta kan förklaras genom att gå tillbaka till Buu Saga i Dragon Ball Z. Ultimate Gohan var den starkaste oanvända karaktären än och mycket starkare än Super Buu. Super Buu var mycket starkare än SSJ3 Goku. SSJ3-transformationen är utan tvekan mycket överlägsen SSJ2-transformationen och Vegeta i hans SSJ2-tillstånd (Utan majin) var något svagare än Goku. Med potara-fusionen kunde Base Vegito slåss Super Buu med ultimata Gohan som om det inte var något. Till och med de senaste Dragon Ball Super-episoderna där Kefla nådde nya höjder som lyckades konkurrera med kraften i SSJB + Kaioken Goku och möjligen till och med överträffade den, visar hur kraftfull potara-fusionen är.

  2. Fusionsdansen: Det har redan bekräftats att Potara-fusionen är överlägsen fusionsdansen, men jag tror att fusionsdansen är överlägsen den typ av fusion där en karaktär absorberas. Eftersom Gogeta inte anses vara kanon, ska jag bara använda Gotenks för att bevisa min poäng här. För det första vet vi för ett faktum att Base Goten och Trunks inte var lika starka som Base Goku, Vegeta eller ännu ensamma Gohan (Vem var rostig vid den tidpunkten). Fat Majin Buu ansågs vara en av de starkaste karaktärerna vid den tidpunkten och den enda karaktären som kunde besegra den var SSJ3 Goku som är en 400 gånger basmultiplikator. När Evil Buu absorberade den feta majin Buu, var han mycket överlägsen SSJ3 Goku. Vi har sett android 18 kunna bekämpa trunks och träffas medan de använde SSJ under turneringen. Även efter träning i HTC är det uppenbart att basstammar och goten inte var nära basgoku, gohan eller vegeta vid makten. Base Gotenks var dock mycket starkare än Base Goku så att SSJ3 Gotenks var lika med super Buu i styrka. Vi har inte sett en så massiv kraftökning bara genom att absorbera. Om du går tillbaka till cell sagan, absorberade Cell Android 17 och 18 och låt oss säga att de två var lika starka som Super Namekian Picollo (Efter att han smält med Kami). Men Goku i sitt Mastered SSJ-tillstånd, bara en (50 gånger multiplikator) kunde utkämpa en anständig kamp mot cellen.

  3. Absorbtionsbaserad fusion / Namekian Fusion: Baserat på effektnivåer från tidigare säsonger vet vi för ett faktum att namekian fusion är (Namek A + Namek B) * 7.09. Den absorptionsbaserade fusionen verkar vara av den här typen med en mycket låg multiplikator, eller troligen bara av (A + B) natur. Mitt bevis för det senare skulle återigen baseras på kampen mellan Buuhan (Super Buu + Ultimate Gohan) och Vegito. Super Buu var mycket starkare än 400 tid Goku bas styrka. Och Ultimate Gohan var mycket överlägsen Super Buus styrka.Även om potara-fusionen är en otroligt hög multiplikator, jämfört med den absorptionsbaserade fusionen, finns det inget sätt möjligt för Base Vegitos kraft att vara jämförbar med Buuhan om det fanns en högre multiplikatorfas av den absorptionsbaserade fusionen. Vi vet att efter att Kibito och Shin smält, (strax innan Goku åkte tillbaka till jorden för att hjälpa Gohan att slåss Super Buu), uppgav den gamla Kai att Kibito fortfarande var mycket svagare än Buutenks. Så potara-fusionsmultiplikatorn är inte astronomiskt hög vilket bara skulle innebära att den absorptionsbaserade fusionen har en låg multiplikator varför Buuhan dominerades helt av Vegito. När det gäller huruvida den absorptionsbaserade fusionen eller den Namekianbaserade fusionen är starkare kan vi inte säga med säkerhet. Detta beror på att vi skulle jämföra Picollo med Buu och Cell (som tekniskt sett var de starkaste karaktärerna i sina respektive bågar tills de överträffades av Saiyans). Även karaktärerna som absorberades var mycket starkare än karaktärerna picollo smälte med, så jag tror inte att det finns tillräcklig information för att skilja mellan de två