Anonim

ANTI FOG GLASSES WIPE CLOTH [tiktok amazon med länkar]

I anime-basket som Slam Dunk, Dear Boys och Kuroko's Basketball spelar de flesta karaktärer med glasögon basket utan att glasögonen faller eller går sönder under spelet. Hur kan detta hända?

5
  • Eller kanske är deras glasögon redan en del av kroppen.
  • Som formulerad tycker jag inte att den här frågan är konstruktiv. För det första finns det pro-basketspelare som bär glasögon, och om vi såg tillräckligt hårt ut kunde vi förmodligen hitta exempel på basketanime / manga där karaktärens glasögon går sönder. Dessutom är denna trope närvarande i många media, inte bara anime och maga. Jag tvivlar mycket på att det finns en allmän förklaring för alla fall utöver vad kuwaly publicerade ovan. Om du specialiserar det på en viss karaktär kan den frågan vara mer svarbar.
  • De flesta karaktärer i anime-basket som bär glasögon, spelar utan att glasögonen faller eller går sönder. Jag ber om de flesta av dem. Om det finns karaktärer som hade brutit glasögonen, kan de bara inkludera det i deras svar.
  • Jag har glasögon och jag spelar basket, korsar tåg osv utan att det faller. Som StarPilot sa, allt du behöver är glasögon med böjda kanter och du är redo att gå. Det hjälper att linsen jag använder är plast och ramarna är antingen titan eller plast (det finns många sportglasögon, även om de är dyra, som är böjbara, så även om de flyger av går de inte lätt). Med det sagt tror jag att den här frågan inte är svarbar för vilket svar förväntar du dig av en "hur" -fråga? Människor kan bara säga sina egna erfarenheter och det blir subjektivt. Det finns inget direkt svar på denna IMHO

I verkligheten bär människor som bär glasögon ofta "sportband" när de är oroliga för att deras glasögon flyger iväg under idrottsevenemang. Välpassade glasögon behöver dock inga ytterligare förbättringar så länge som idrottaren inte utför många rullar. Enkla hopp räcker inte för att få väl passande glasögon att falla eller flyga iväg i detta fall.

Dessutom har vissa glasögon mycket böjda ändstycken för att säkra glasögonen på bäraren. Dessa ändstycken sveper längre runt öronen än enkla raka bitar, och detta hjälper till att hålla glasögonen säkra.