Anonim

TA DIN MAMMA HEM 301 [SWE]

På senare tid har jag läst en hel del fler manwha orsak till deras goda berättelser. Men jag kan inte låta bli att märka att manwha använder mycket mer färgade sidor, ibland till och med fullfärgade volymer. Eller bara alla sidor färg, varför används färgsidor oftare i manwha än manga? Finns det en specifik anledning till detta?

4
  • Är du säker på att sådana saker inte är Webtoons?
  • @Braiam Ganska säker ja. Ett exempel skulle vara den populära manhwa "Magician" av Kim Sarae.
  • 5 är du säker på att du inte pratar om webtoons, inte manhwa? som manga, manhwa får bara färgade sidor om det är en specialutgåva eller om den leder i popularitetsröster som liknar vad som har visats i Bakuman.
  • Att älska Ru är faktiskt det enda färgade trycket jag känner till. De flesta manga (eller mycket annat) är tryckta i svartvitt. Webtoons, som är digitala, är vanligtvis i färg. ReLife, som är en webtoon, är i färg och många andra webbtoner som du kan förvirra som manga / annat tryck.

Det finns den så kallade WebToon, som troligen är den du refererar till (och du läser). Uppriktigt sagt är tryckta färgsidor inte billiga. De kostar mycket mer än svartvita sidor och är svåra att skriva ut korrekt. Med webbtoner finns det inget som heter "utskrift", allt görs digitalt.

Manwha som görs i B&W helt på grund av dess distributionsmetod (tryckt) som du inte kommer att se färgsidor (som Chevalier of the Absis, eller ID som har vissa färgsidor som bonus), det finns också webbtoner som kan skrivas ut senare (som Breaker / NW) och det finns de som inte skrivs ut (nästan alla webbtoner).

Är det svårt att se en Manwha (eller något tryckt media) i fullfärg. Det enda fallet jag känner till är To Love som släpps senare efter att de svarta och vita sidorna släppts.

Är en fråga om distributionskostnader för media, vilket är billigt för webbtoner så att konstnären kan erbjuda färgsidor.


I exemplet du gav, "Magician" av Kim Sarae, är detta en original webtoon som publiceras med Naver.

  • En lista över manwha som är i fullfärg (MU): ~ 250 titlar
  • Alla slags manwha (fullfärg och svartvitt) (MU): ~ 1500 titlar

Det finns många svarta och vita Manwha, bara det är svårare att hitta eftersom de distribueras fysiskt.

Egentligen är de flesta manhwa inte färgade heller. Tillsammans med några webtoons är bara några manhwa färgade.


Anledningen till att de inte är färgade är att det tar lång tid att skapa manga och manhwa, och det är mycket dyrare om varje sida är färgad. De flesta av skaparna börjar arbeta ensamma utan ekonomiskt stöd, vilket gör färgade sidor väldigt svåra. Västerländska serier tillverkas mestadels av stora företag som DC eller Marvel, och dessa företag har tillräckligt med resurser för att göra färgade serier snabbt.

Ytterligare resurser:
Om du vill bekräfta att manhwa vanligtvis är svartvitt har MyAnimeList en lista med manhwas som referens.

MyOtakuWay förklarar skillnaden mellan manga och manwa.

Att söka efter manga på MyAnimeList.net låter dig se att de flesta bara har en författare, inte ett campany eller en personal.

Slutligen är ComicList en lista över serier där du kan se att de är gjorda av ett företag.

1
  • 1 Tack för ditt svar. Jag har tagit bort länken till MangaFox som du använde för listan över färgade manhwa.Om du kan hitta en annan webbplats med endast en lista eller som inte distribuerar dem olagligt kan du lägga till den i ditt svar.

För länge sedan innan det inte fanns något internet ännu i den här världen fann jag alltid kinesiska serier (kanske veckoserier för att de var tunna) i fullfärg. Jag vet inte varför, men förmodligen beror det på tradition.

Däremot har manga inga färger förmodligen på grund av den japanska mentaliteten - de gillar inte att slösa bort pengar osv. Jag säger detta för att även nationella kopior använder återvinningspapper. För att inte tala om shounen-tidskrifterna etc, att ens papperskvalitet är hemskt, det är därför de kan sälja tjocka shounen-tidningar betydligt billigt.