Anonim

Varför Dragon Ball Super PICKAD FRIEZA OVER CELL!

Efter att Goku slogs mot Frieza och planeten sprängde, trodde alla på jorden att Goku var död. Så de använde drakbollarna för att återuppliva Goku, men draken sa sedan till dem att Goku fortfarande levde. De bad sedan draken att teleportera Goku tillbaka till jorden. Draken sa då nej, för Goku ville inte.

Så varför skulle draken lyssna på Goku, som inte önskade sig?

2
  • Kanske för att deras ursprungliga önskan var att få honom tillbaka levande. Eftersom Goku inte var död kommer deras önskan inte att ha några effekter alls. Men eftersom de ändrade sin önskan är din fråga fortfarande giltig. Eller kanske du inte kan ändra din ursprungliga önskan? Bara gissar.
  • Om jag minns rätt sa Goku till Porunga att han inte vill återvända till jorden. När jag har tid tittar jag på den igen.

Porunga kan inte flytta någon mot deras vilja som anges i Porunga Wikia. Det är hans begränsning. Eftersom Shenron har sin egen begränsning som att bara bevilja en önskan, inte kunna återuppväcka samma person mer än en gång. Porunga har sin egen begränsning att inte flytta någon utan sin egen vilja.

7
  • 1 Men om jag minns rätt ville Gohan inte lämna sin pappa. men han transporterades fortfarande tillbaka till jorden. Jag kan ha fel, har gått ett tag sedan jag såg dbz
  • @ user1526 kom inte ihåg vilket avsnitt du hänvisar till, ge mig lite tid att gräva lite mer.
  • Jag hänvisar till avsnittet där alla önskas tillbaka till jorden utom Goku och freeza. om jag har rätt, ville Gohan inte lämna sin pappa, men blev fortfarande teleporterad till jorden (mot sin vilja).
  • @ user1526 Jag tror att han aldrig sa nej till porunga direkt och han gick med på senare.
  • 1 Om jag har svårt att titta på det igen, men för tillfället är jag nöjd: D

Jag är inte säker på detta, men jag har två teorier.

  1. Goku är mycket starkare än Shenron och Shenron var helt enkelt för svag för att teleportera Goku mot sin vilja.
  2. Shenron kan i allmänhet inte bevilja önskemål som strider mot en specifik vilja.

    Här är ytterligare en diskussion om detta ämne. Jag läste inte allt så jag vet inte om de fick ett riktigt svar.



Ledsen att jag inte kommenterar din fråga, men jag har inte tillräckligt rykte. Så jag "svarade".

3
  • 1 Shenron var draken från kami, men önskningarna ställdes på Dendees drake. vet inte om det skulle lägga till något
  • Det är rätt. Men jag tror fortfarande att Goju var starkare som super sayan;).
  • @ j0chn han är Porunga inte Shenron. Eftersom Shenron inte existerar efter fusion av Picolo.

Kanske för att Goku / Kakarot skulle komma tillbaka i god tid ändå. Så draken lät den glida förbi som när draken fick kontrollera om han kunde göra en viss önskan. Kanske gör draken bara saker som inte redan kan hända naturligt.

1
  • En tidig önskan i Dragonball kom från Oolong, och han önskade sig bara ett par tjejunderkläder. Även om vi rimligen tror att Oolong inte kunde övertyga en tjej att ge honom dessa, kunde han helt enkelt gå ut och köpa dem i en butik. Så det händer lätt naturligt, men ändå beviljas.