Anonim

Our Forgotten Towns - The Levellers - Officiell video

Ganska mycket precis som titeln säger: Vad är rätt ordning att titta på Hakuouki i?

Nyligen tittade jag på Hakuouki Shinsengumi Kitan, och det kändes verkligen som om jag hoppade halvvägs igenom en serie. Sedan fick jag reda på att det finns ungefär tio olika Hakuouki och jag undrar, i vilken ordning jag ska titta på dem för att följa historien ordentligt?

Hakuouki släpptes i denna ordning:

Hakuouki Shinsengumi Kitan (eller bara Hakuouki), Hakuouki Hakketsuroku, Hakuouki Sekkaroku OVA och Hakuouki Reimeiroku.

Hakuouki Shinsengumi Kitan är den ursprungliga serien. Hakuouki Hakkesturoku är uppföljaren till originalserien. "Episode zero" av Hakuouki Hakkesturoku (Memories in Kyoto) är en sammanfattning av den första serien. OVA-serien släpptes mellan den andra serien och Reimeiroku. Reimeiroku var den tredje hela serien som släpptes och fungerar som en prequel till originalserien.

För att avsluta, om du vill titta på i kronologisk ordning av showen (i motsats till release-order), skulle den korrekta visningsordningen vara:

  • Hakuouki Reimeiroku
  • Hakuouki Shinsengumi Kitan
  • Hakuouki Sekkaroku OVA
  • Hakuouki Hakkesturoku

Redigera: Först gjorde jag faktiskt ett misstag ursprungligen. OVA är faktiskt inställd mellan avsnitt 8 och 9 i den första säsongen av Haku ki Shinsengumi Kitan, så kronologiskt skulle det verkligen vara innan Hakkesturoku.

När det gäller filmerna är deras roller lite mer förvirrande. Enligt Wikipedia:

Två nya filmer är planerade till 2013 2014. Film 1 släpptes i augusti 2013 och släpps på DVD-skivor i februari 2014. Filmen ska vara en återberättelse av båda säsongerna mer detaljerat och med en något annorlunda slut.

ANN säger dock:

Produktionen i ett tvådelat Hakuōki-filmprojekt som öppnar [2013] har blivit grönbelyst. Filmen berättar en helt ny historia.

Efter att inte ha sett någon av filmerna kan jag inte säga med säkerhet var de faller i tidslinjen.

Källor: Wikipedia

Anime News Network

0