Anonim

Chronexialogy - Hur man tittar på To Aru Anime [Spoiler-Free]

Jag kommer långsamt till slutet av att titta på "Toaru Majutsu no Index" anime. Det finns några anime-serier relaterade till den världen:

  • Toaru Majutsu inget index
  • Toaru Majutsu nr Index II
  • Toaru Kagaku ingen Railgun
  • Toaru Kagaku no Railgun S

och några filmer. Men jag är inte säker i vilken ordning jag ska titta på dem. Någon sa till mig att "Railgun" kom efter "Majutsu no Index" - ska jag titta på "Railgun" först då, eller den andra säsongen av "Index"? Finns det några saker som jag kan sakna om jag tittar på dem i fel ordning, som att inte känna till karaktärer som redan introducerats?

Och om det är Railgun ska jag titta på andra, ska jag titta på "Toaru Majutsu no Index II" efteråt, eller "Toaru Kagaku no Railgun S"? Eller är det så att det verkligen inte spelar någon roll och jag kan se båda serierna "Toaru Majutsu no Index" före de två "Toaru Kagaku no Railgun" -serierna?

4
  • Möjlig duplikat
  • @JNat jag skulle säga att den ena letar efter sambandet mellan de två medan den andra uttryckligen letar efter en visningsordning - det andra svaret på den frågan svarar något på detta, men jag förväntar mig att det finns ett ordentligt 'kanoniskt' svar på den här frågan och att ha referenser (t.ex. original sändningsordning) skulle inte skada.
  • I frågan anger @JNat-länkade Krazer när Railgun startar och när ungefär i Railgun Index startar, men båda svaren i den frågan indikerar inte visningsordningen för de andra säsongerna eller filmen
  • I universum faller kronologiskt för Accelerator-serien i september (se kapitel 5 i Accelerator-mangan). Samma månad som Tree Diagram Remnant arc och början på Kazakiri Hyouka arc.

Efter att ha tittat på dem ur drift (av misstag) rekommenderar jag starkt att du tittar på dem efter utgivningsdatum, inklusive filmen.

Original- och spin-off-serien producerades av samma företag. (Samma lag tror jag också) och sändes aldrig samtidigt.

Detta gör den rekommenderade beställningen:

  1. Index säsong 1
  2. Railgun säsong 1
  3. Index säsong 2
  4. Indexfilm
  5. Railgun säsong 2 (S)
  6. Index säsong 3
  7. Accelerator säsong 1
  8. Railgun säsong 3

Njut av!

2
  • Skulle uppskatta en uppdatering om detta nu när fler säsonger är ute.
  • 1 Nu när vi vet att releaseorder, dvs. Accelerator släpptes och Railgun T (3: e säsongen) sänds, plus några karaktärer från Accelerator visas senare i Railgun T, antar jag att vi säkert kan anta att det är bra att titta på dessa i release-ordning :-) [att lägga till den här kommentaren så ser ut som den blev en ganska populär fråga här]

Den "kanoniska" ordning för att se Raildex (dvs. produktionsorder) ges korrekt i Builder_K: s svar.


Det finns dock alternativa visningsorder som också är möjliga, eftersom Index och Railgun bara är löst kopplade till varandra. Personer som (som jag) gillar Railgun men inte Index kanske vill titta i följande ordning:

  1. Index säsong 1 (avsnitt 1-9, dvs till slutet av Deep Blood-bågen)
  2. Railgun säsong 1 (alla avsnitt)
  3. Railgun säsong 2 (alla avsnitt)

Index säsong 1 upp genom Deep Blood-bågen har nästan ingenting att göra med vad som händer i Railgun till slutet av säsong 2, förutom

Index som förstör träddiagrammet

men jag skulle föreslå att titta på det ändå för att få en känsla för Raildex-universum. Om du tycker att Index är för avskyvärt att klara av, släpp bara det och börja på avsnitt 1 i Railgun säsong 1 - du kommer inte att missa mycket.

Om du efter att ha avslutat Railgun säsong 2 vill du fortsätta med Index, välj Index säsong 1, var du än slutade; och titta sedan på Index säsong 2 och indexfilmen.


Om du av någon bisarr anledning gillar Index men inte Railgun, gör så här:

  1. Index säsong 1 (alla avsnitt)
  2. Index säsong 2 (alla avsnitt)
  3. Indexfilm

Indexsidan av saker är inte beroende av Railgun på något signifikant sätt (Satens första framträdande utanför Railgun är, tror jag, i filmen, men inget annat kommer att tänka på), så du behöver inte titta på någon av Railgun för saker verka rimligt. Jag rekommenderar inte att göra detta för, kom igen, Railgun är det självklart desto bättre av de två.

0

Användare / u / urban287 på reddit föreslår en intressant icke-konventionell visningsordning för att titta på hela Raildex-serien:

  1. Railgun säsong 1
  2. Railgun säsong 2
  3. Index säsong 1
  4. Index säsong 2
  5. Indexfilm

Hans resonemang är ganska övertygande:

Att titta på Sister's Arc först i Index förstör absolut den känslomässiga inverkan du får av att se den från Misakas perspektiv samtidigt som den absolut ger ingen vinst. Sister's Arc är 4 avsnitt i Index och 14 i Railgun S som sådan bör Railgun S-versionens njutning klart prioriteras, särskilt med tanke på att det är primär bågen i hela Railgun - serien (och utan tvekan den bästa bågen i hel show).

[...]

Den första säsongen av Index är det svagaste inträdet i serien. Index säsong ett är skrivet ganska dåligt. Det gör ett hemskt jobb som förklarar världen och vad som händer.

Raildex är en situation där den konventionella visheten att "titta på den i produktionsordning" går sönder eftersom det faktiskt är två parallella produktioner inblandade. Sedan denna tittarordning gör fortfarande behålla produktionsorder inom varje enskild produktion (dvs Index och Railgun), jag tror att det fungerar.

Om du ser serien i den här ordningen, notera att avsnitt 10-14 av Index säsong 1 i grunden är en kondenserad, skitigare version av avsnitt 2-16 av Railgun säsong 2. Det blir lite av en slog att komma igenom, men du borde göra det ändå, eftersom indexversionen visar händelser från en annan karakters perspektiv (Touma).

Så här kom jag med klockorder för "Toaru Majutsu no Index" hela serier:

Index säsong 1 5 oktober 2008 till 19 mars 2009
Index tan 2009

Railgun säsong 1 3 oktober 2009 till 20 mars 2010
MMR + 2 OVA

Index säsong 2. 8 okt 2010 till 1 apr 2011
Index tan s2 2011
Indexfilm Feb 2013 + OVA

Railgun säsong 2 12 apr 2013 till 27 september 2013
MMR S2 + 1 OVA

Index säsong 3 5 oktober 2018 till 5 april 2019
Index tan s3 2018 till 2019

Kommande Railgun säsong 3 och Accelerator Series

1
  • Med andra ord, släpp order.