Anonim

1110 ~ Antal synkroniter ~ Ser du detta?

Tobi uppgav en gång att han (med hänvisning till Madara) föddes med ett särskilt starkt chakra.

Det är den enda gången vi någonsin hört talas om chakras "kraft"! Vi vet att man kan ha mycket chakra, och vi vet att han kan lära sig att använda sitt chakra effektivt. Men vad betyder "starkt" chakra?

Gör det hans tekniker kraftigare än andra, mindre kraftchakraanvändare? Betyder det att hans YinYang-balans är naturligt starkare? Får det honom att leva längre?

4
  • Kanske hänvisar det till hans fysiska energi vid födelsetiden
  • @ChetterHummin: Tja, jag kunde förstå om han var en Senju, eftersom hög fysisk energi är vanligare där ...
  • Det är sant, men det kan hända för andra familjer också
  • Detta kan också bara betyda att han har mer chakra än de flesta. Speciellt om du läser / tittar på en översatt / inbäddad version kanske det inte översätts perfekt.

Jag tror att det är ungefär som "The Force is strong with this one": P

Från Naruto wiki kan vi lära oss det

Normalt chakra är en energiform som alla levande individer producerar i viss mån. Innehållet i "chakraspolarna" som huvudsakligen omger och ansluter till varje organ som producerar chakra, cirkulerar energin i hela kroppen i ett nätverk som kallas "chakras cirkulationssystem" (liknar det kardiovaskulära systemet).

Och senare i samma artikel anges:

Chakra är den resulterande energiformen när två andra energiformer blandas. De två energierna kallas "fysisk energi" och "andlig energi". Fysisk energi samlas upp från kroppens celler och kan ökas genom träning, stimulanser och träning. Andlig energi härrör från sinnets medvetande (dvs. själen) och kan ökas genom studier, meditation och erfarenhet. Att ha dessa två energier blir mer kraftfulla kommer i sin tur att göra det skapade chakrat mer kraftfullt. Därför kommer övning av en teknik upprepade gånger att bygga upp upplevelse, bygga upp sin andliga energi och därmed tillåta mer chakra att skapas. Som ett resultat kan ninjaen göra samma teknik med mer kraft. Samma cykel gäller för fysisk energi, förutom den här gången, istället för att göra saker som meditation, kunde ninjaen säga göra push-ups.

betoning min.

Så jag tror att det att säga att någon är född med "starkt chakra" betyder att den fysiska delen av den personens chakra (den som han har från födseln) är bättre ... utvecklad (eller kanske avancerad), jämfört med andra människor. Om denna person kommer att vidareutveckla denna naturliga ... välsignelse beror på honom.

Denna uppskattning av chakrastyrkan kan också variera beroende på vem man ska jämföra med. Till exempel kan man jämföra med andra medlemmar i samma klan, eller shinobi i samma by, eller kanske alla shinobi i allmänhet.