Anonim

Tänd dem! - Dragon Ball Z Tribute

Jag såg Dragon Ball Z för tredje gången. När Vegeta efter att ha förlorat mot Goku och andra kommer tillbaka till Friezas huvudkvarter och återhämtar sig. Där får han veta att Frieza redan har lämnat till Namek, förmodligen för att söka efter dragon ballz. Hur fick han veta om dem? Missade jag någon episod eller sidohistoria här eller får vi gissa på det?

1
  • Freeza kan ha lärt sig om deras existens via Raditz Scouter-sändning som hur Vegeta och Nappa lärde sig om dem men det skulle förklara hur Freeza lärde sig att det fanns en uppsättning på Namek snarare än att bara gå till jorden

Enligt dragon ball z wiki:

Efter att ha blivit allvarligt skadad i sin kamp med Goku och de andra, återvänder Vegeta till Planet Frieza 79 för att regenerera sig med en speciell medicinsk maskin. Efter att ha återhämtat sig helt känns Vegeta starkare än någonsin, eftersom Saiyans har den ovanliga förmågan att nå högre effektnivåer efter läkning från nära dödsupplevelser. Hans självutnämnda rival, Cui, informerar Vegeta om att hans tidigare chef, Frieza, ursprungligen var arg på att Vegeta skulle gå till jorden och bryter mot order men bestämde sig för att förlåta honom när han hörde konversationen mellan honom och Nappa om Dragon Balls på Namek (scouters) fungerade också som sändare, som Frieza brukade höra deras samtal). Raseri över konsekvenserna av att Frieza är odödlig rusar Vegeta till Namek själv och förklarar nu öppet en fiende till Frieza.

Mer särskilt detta segment:

Frieza, var ursprungligen arg på Vegeta som åkte till jorden och bryter mot order men bestämde sig för att förlåta honom när han hörde konversationen mellan honom och Nappa om Dragon Balls på Namek

Så på grund av Nappas oaktsamhet och Vegetas ego Freeza fick kunskap om drakbollarna.

Du kan läsa detta här: http://dragonball.wikia.com/wiki/Namek_Saga

1
  • 1 I avsnittet säger dock Cui inte Vegeta att "men bestämde sig för att förlåta honom när han hörde konversationen mellan honom och Nappa om Dragon Balls på Namek". Men det verkar logiskt nog att Freiza (eller hans underordnade) kanske har hört Vegeta och Nappas samtal eftersom han fortfarande hade på sig scoutern då.