Anonim

Skydda standardskinn

Så ibland i Anime och Manga när någon agerar galen eller av karaktär när de är på en rant bär de ett huvudband med två ficklampor eller tända ljus som pekar uppåt.

Jag undrar vad orsaken till detta är eller om det symboliserar något.

Den härstammar från Ushi no toki mairi

Bild hämtad från Wikipedia

Wikipedia Förklaring

Ushi no toki mairi hänvisar till en föreskriven metod för att lägga en förbannelse på ett mål som är traditionellt för Japan, så kallat eftersom det genomförs under oxens timmar (mellan 1 och 3 AM). Utövaren - vanligtvis en hånfull kvinna - klädd i vitt och krönar sig med en järnring med tre tända ljus upprätt, hamrar spikar i ett heligt träd av Shinto-helgedomen. I den moderna gemensamma uppfattningen drivs naglarna genom ett sugrör av offret, spetsat på trädet bakom det. Ritualen måste upprepas i sju dagar i följd, varefter förbannelsen tros lyckas, orsaka död till målet, men att bevittnas i handling tros upphäva trollformeln. Kibune-helgedomen i Kyoto är berömt förknippat med ritualen.

Kvinnan som utför förbannelsen framställs i allmänhet som klädd i vitt, med otydligt hår, bär en järnkrona som rymmer tre brinnande ljus, hängande (från hennes hals) en spegel på hennes bröst (som ligger gömd) och bär ett par höga träskor (geta), Hon skulle sedan spika en halmdocka som representerar sitt mål mot ett heligt träd (神木 shimboku) vid Shinto-helgedomen .

Järnkronan som hon bär är faktiskt ett stativ (五 徳 gotoku) (eller trivet, ett stativ för att ställa in grytor osv. Ovanför en värmekälla) som hon bär i inverterad, glider järnringen över huvudet och sticker ljus på sina tre ben.

I Anime och Manga berättar denna typ av action publiken för den nuvarande genren. Vanligtvis är den här åtgärden i Anime / Manga ett skämt (för underhållningssyfte) för att inte tala om karaktären du visade oss vill förbanna någon (förutom mangan / anime-genren är en thriller eller skräck).

Det andra svaret är felaktigt eller eventuellt överskridande av referensen. Observera att Ushi no Toki Mairi alltid representeras med en voodoo docka och hammare, frånvarande i skildringar av karaktärer som "bara går på en rampage" som du ser. Observera också trenden att vara tungt beväpnad och ha ammunitionsremmar över bröstet.

Faktum är att vi måste gå tillbaka till 1938. Mutsuo Toi ( ) mördade 30 personer i en landsbygd, i vad som kallas Tsuyama-massakern ( ). Han kände sig utstängd på grund av sin tuberkulos och utförde sin häftiga hämnd tungt beväpnad med bärbara ficklampor på huvudet. Förmodligen så att han kunde se på natten, men kanske i grov imitation av Ushi no Toki Mairi. Ändå är det inte riktigt än.

1951 skrev Seishi Yokomizo ( ), den berömda mysterieromanen, en roman som heter The Village of Eight Graves ( ). Det gäller en familj förbannad med blodsutgjutelse, inklusive en massaker på 32 personer - efter Tsuyama-massakern. Denna bok förvandlades till en film med samma namn 1977. Den spelar Tsutomu Yamazaki ( ) som Y z Tajimi ( ).

Under filmens höjdpunkt blir Tajimi besatt av sin blodtörstiga fars anda och går berserk och slaktar män, kvinnor och barn i takt med bisarrt heroisk musik. På något sätt är det inramat som en hämndandes rättfärdiga slutliga ställning.

Och den här ikoniska scenen är det som fastnade i den japanska allmänheten. De gör till och med en figma av karaktären! Från ficklamporna till vapen- och ammunitionsremmarna är det här.

Så för att göra det tydligt: ​​Yozo Tajimi, av filmen "The Village of the 8 Gravestones".

Nu fanns det en annan film 1983, The Village of Doom ( ), som inte baserades på Yokomizos roman utan den faktiska ursprungliga händelsen. Eftersom de delar samma inspiration ser huvudpersonen lika ut, men jag tycker att det är tydligt att Tajimi är den som folk hänvisar till.

2
  • Välkommen till Anime & Manga Stack Exchange, och tack för den fantastiska forskningen! Ser jag från T-tröjan (八 つ 墓 Village) ser jag att den tydligt hänvisar till Byn med åtta gravar (så rekvisita för det!). Förhoppningsvis kan du bidra mer på denna gemenskap, och om du inte har gjort det, överväga att ta en snabb rundtur för att förstå hur den här webbplatsen fungerar. Tack!
  • bra poäng, tack för förtydligandet! rösta!