Anonim

Kirk Franklin - Lean On Me (officiell video)

Enligt vad jag har sett kan Rock lee inte använda ninjutsu eller genjutsu. Det visades dock att han kan gå på vatten. Är promenader på vatten inte en del av chakrakontrollen som han inte kan utföra? Om han kan kontrollera chakra, varför inte utföra ninjutsu (behöver inte vara bra på det, men åtminstone utföra det.)

Jag kan inte förstå hur kan han öppna chakras inre grindar om chakrakontroll är ett problem för honom?

1
  • Om jag inte missar, kan han bara inte ändra chakras former (glömde vad det heter) men han kan fortfarande styra sin charka för att öppna de 8 grindarna, för att gå på vatten behöver man inte ändra formerna, bara kontrollera chakrat runt hans fot

Chakra-kontroll

Det finns tre saker om Chakra Control.

  1. Kraftmanipulation

    Det här är min egen term. Det refererar till hur mycket chakra du formar när du utför en jutsu. Citera Wikia,

    För att ha bra chakrakontroll bör en ninja bara forma så mycket chakra som de behöver för att utföra en given förmåga. Om de formar mer chakra än vad som behövs slösas överskottet av chakra bort och de tröttnar snabbare från dess förlust. Om de inte formar tillräckligt med chakra, kommer en teknik inte att utföras effektivt, om alls, sannolikt skapa problem i en stridssituation.

  2. Formmanipulation

    Formtransformation handlar om att kontrollera form, rörelse och styrka hos chakra.

  3. Naturmanipulation

    Naturtransformation handlar om att ändra de fysiska egenskaperna hos chakra till ett element. Det finns också naturtransformationen av Yin och Yang, som handlar om att ändra förhållandet mellan andliga och fysiska energier i chakra.

Rock Lee

Vad Rock Lee inte kunde göra är de två sista, Shape Manipulation och Nature Manipulation. De flesta Ninjutsu kräver minst en av dessa två. Till exempel, Katon: Goukakyu no Jutsu (Fire Style: Fireball Jutsu) kräver både formmanipulation (för att göra det till boll) och naturmanipulation för att ge jutsu eldelement. Rasengan kräver formmanipulation för att göra det till bollform, men på en helt annan nivå än Goukakyu no Jutsu. Chidori kräver naturmanipulation för att lägga till blixtelement till jutsu.

Det har konsekvent visats att Rock Lee inte kunde utföra de två sista genom att han aldrig visade sig använda någon jutsu som kräver dem. Han visade sig dock kunna utföra Power Manipulation. Detta är tydligt i hans användning av de 8 portarna som kräver att han flödar chakra till olika fläckar i kroppen.

Att stå på vatten kräver kraftmanipulation, det vill säga att skapa tillräckligt med chakra för att täcka fötterna för att hålla honom flytande. Det kräver inte form eller naturmanipulation, vilket förklarar hur Rock Lee kan stå på vattnet.

1
  • 2 Utmärkt svar. För att lägga till detta är Iron Fist-stilen som Lee och Guy använder samma sak som Sakura. De kan frigöra Chakra från handflatorna när de stöter på för att öka den destruktiva kraften. De fysiska rörelserna är inte bara muskelstyrka utan också Chakra, och därför använder Taijutsu också Chakra.

Såvitt jag vet finns det olika nivåer av Chakra-kontroll som ninjaerna kan använda. Enkla kontroller, som att kunna fokusera chakra på området, som fötterna för att stå ovanpå vattnet, är låga och till och med Rock Lee skulle ha tillgång till detta, även om han kanske har tränat lite hårdare för ta dig dit.

Rock Lee kan bara inte utföra de svårare chakratransformationerna som gör att han kan använda olika färdigheter och förmågor, varför han fokuserar på fysisk strid.

Det är min uppfattning att Rock Lee inte är oförmögen att kanalisera chakra. han har helt enkelt ingen naturlig talang vare sig på ninjutsu eller genjutsu. Ninjutsu definierades i showen som en kombination av formmanipulation och naturmanipulation.

därav varför Rasengan anses vara en ofullständig teknik.

En genjutsu skapas när en ninja kontrollerar chakraflödet i ett måls cerebrala nervsystem, vilket påverkar deras fem sinnen. Med andra ord använder hjulet sitt chakra för att direkt påverka målets sinne och tvingar dem effektivt att hallucinera.

Eftersom vattenvandring inte är en teknik i sig, utan istället bara en manipulation av chakra, kan Lee göra det.

Om du letar efter det OFFICIELLA svaret rekommenderar jag dock att ge upp nu. Ingen tydlig anledning gavs.

2
  • "Ninjutsu definierades i showen som en kombination av formmanipulation och naturmanipulation." Detta är inte riktigt sant, rasengan är ninjutsu men är endast formmanipulation.
  • Rasengan kallades inkomlet på grund av att det saknar naturmanipulation av Kakashi medan Naruto lärde sig hur man använder vindelementet i Naruto: Shippuden.