Anonim

和 楽 器 バ ン ド / 千 本 桜

En tredjedel av vägen genom Rebellion-filmen. Homura verkar skjuta sig i huvudet efter att ha inte kunnat övertyga Mami om vad som händer. Efter händelsen verkar det som om vi ser den spännande kulan, och vi ser också blod runt vänster sida av Homuras ansikte.

Om så är fallet, varför lever Homura fortfarande efteråt? Eller lyckades hon inte skjuta sig själv, eller lyckades hon (eller Mami) kanske läka sig själv efteråt?

3
  • kanske är det bara en repa? Hon sköt inte huvudet för att inte döda sig själv utan för att distrahera Mami, och Mami tog tag i hennes ben så att Homura sköt (medvetet) och lämnade en repa.
  • @ShinobuOshino: hmmm kanske. Skriv gärna ett svar om du vill; på något sätt insåg jag inte att hon bara gjorde det för att distrahera Mami. (Kommer att tänka på det Sayakas handlingar ger också mer mening på det sättet.)
  • relaterad kanske anime.stackexchange.com/questions/12811/…

Jag kan bara tänka att kulan faktiskt inte slog hennes huvud, utan bara repade henne. Hon riktar pistolen mot huvudet inte för att döda sig själv utan för att distrahera Mami. Mami, som är Homuras vän, ville inte att Homura skulle dö, försökte rädda henne. Hon drar i bandet när Homura sköt pistolen och detta får henne att missa skottet. Jag tror att hon gjorde det medvetet, för efter detta kunde Homura klippa Mammis band och kunna stoppa tiden igen. Vilket är naturligtvis, det är vad hon vill göra från början.

Innan striden börjar kan vi se att Homura försökte skjuta Mammis band men misslyckades med att göra det, men efter att hon försökt skjuta sig i huvudet. Mami blir distraherad och Homura kan äntligen befria sig

2
  • 1 Med tanke på att några av de andra effekterna av att bli en magisk tjej har i detta universum kanske det inte varit dödligt i alla fall ...
  • 1 @ Clockwork-Muse ser hur Mami vill rädda Homura, det ser ut som om kulan faktiskt träffar hennes huvud, kommer Homura att dö, eller åtminstone svårt skadad.

Magiska tjejer i MadoMagi-universum är som zombier. Det spelar ingen roll om hennes hjärna förstörs så länge hennes Soul Gem är intakt. Homura vet detta faktum, men Mami gör det inte och det är därför hon får panik.

Eftersom Mami vid detta tillfälle redan är ett spöke, även om hon borde ha vetat att saker som detta inte skulle skada magisk tjej, blev hon hjärntvättad som resten av människorna i barriären och glömde bort det. När det gäller varför Mami dödades av Bebe i en tidigare scen, var det inte för att hennes hjärna förstördes, utan för att hon bar sin Soul Gem på sin hatt och den ätades tillsammans med hennes huvud.

Så ja, Homura var säker hela tiden.

5
  • 3 Jag tror att formuleringen i detta har fått folk att tro att detta var ett skämtinlägg vid första anblicken, men det är korrekt om du läser det ordentligt
  • Vad pratar du om. Homura sköt inte sig själv i själspärlan = ingen fara. Kyubey säger att den magiska flickans kropp lätt kan bära omänskliga skador. Det var därför själspärlesystemet implimenterades i första hand.
  • ja, jag hänvisade till nedröstningen
  • sorry lol, det är inte vem som röstade och jag blev förvirrad: D.
  • inga bekymmer, tack för svaret :)

Det föll plötsligt för mig att jag förmodligen bara inte ägde tillräcklig uppmärksamhet åt filmen och att det hade gått för länge sedan jag såg anime. Det finns två något liknande möjligheter.

  1. Från anime vet vi att så länge Soul Gem är intakt kommer den magiska flickan inte att dö. Det är alltså möjligt att Homura bara sköt sig själv i huvudet (utan att röra vid hennes Soul Gem) när hon gjorde det, vilket skulle ha lett till att hon inte dör. (En sådan tolkning är vettig med tanke på att som Shinobu påpekade gjorde Homura detta för att distrahera Mami.)

  2. Den andra möjligheten är följande: lite senare än halvvägs genom filmen bestämmer Homura att testa om 100 meter begränsningen för hennes Soul Gem fortfarande fungerar, efter att hon blir misstänksam mot sig själv. Hon lämnar sin Soul Gem på en plats och går ombord på en buss som senare brister i lågor, men dyker upp oskadd trots att det var ett avstånd från där bussen var. Med tanke på denna detalj och det faktum att hon har blivit en häxa någon gång, är det möjligt att detta också har påverkat hennes kropps förstörbarhet.

Jag är inte säker på om jag tolkade händelserna i den andra biten korrekt, så kommentera om jag har fått något fel.