Anonim

Danganronpa AE: Ultra Despair Girls (PS4, Blind, Let's Play) | Komarus innehav! | Del 29

I det sista avsnittet på Danganronpa får vi en glimt av omvärlden där en jättebjörn förstör förödelse i staden. Människor bär björnmasker och upplopp på gatorna.

Vad hände exakt med världen? Var egentligen förtvivlan som Monokuma pratade om en sjukdom? Var alla anhöriga till karaktärerna i skolan redan döda?

PS: Jag är inte bekant med spelet eller romanen, jag har bara sett anime.

1
  • Som en anteckning är detta en ganska stor del av prequel-romanen Danganronpa / Zero och uppföljaren Super Danganronpa 2.

Jag har spelat spelet och ändå kan jag säga att svaret inte heller är det tydligaste där. Allt jag fick därifrån är att händelsen började på Hope's Peak Academy och förökade ett extremt oroligt tillstånd mot omvärlden. Jag har dock hört att saker och ting förklaras ytterligare i uppföljaren, som jag inte har spelat eller följt en Let's Play av ännu. Med en titt på Danganronpa wiki förklarar de det ganska bra där:

"Den största och mest förtvivlade inducerande händelsen i hela Hope's Peak Academy s historia" var bara början på vad som skulle bli världens slut. Den största och mest förtvivlade framkallande händelsen i hela Hope's Peak Academy-historien fick reservkursstudenterna att göra uppror

Först trodde man optimistiskt att allt skulle lugna sig snart, men situationen försämrades och ökade tempot. Rörelsen hände på Internet och bildade en egen gemenskap.

Snart var inte bara studenter inblandade utan kom att inkludera människor av olika raser och nationaliteter i dess utveckling och sprida sig från internet och ut i verkliga livet.

I början av rörelsen involverade den demonstrationer angående sociala frågor, men när den spred sig genom världen började dess abnormitet att visa sig. Vid någon tidpunkt förändrades motiv och arbetssätt och lämnade endast meningslös förstörelse och våld.

Starka människor dödade svaga människor

Svaga människor mördade ännu svagare människor

Svaga människor bildade fraktioner och lynchade starka människor

När våldet och döden sprids blev människor okänsliga. Som om tiden gått bakåt tog människor döden för att bli en säkerhet. Medierapporterna flödade över av döden, och folk åt när de såg. När världen hade märkt avvikelsen var det redan för sent.

Den överväldigande förtvivlan blev en enorm våg som slukade världen i ett ögonblick s öga

Snart växte terrorister och kup upp d etats upp och orsakade förtvivlan som är krig. Det var inte krig som hände på grund av kollisionen mellan ideal, religion eller vinster Det var bara krig.

Rent krig.

Därför hittades inget sätt att lösa problemet. Men hur utvecklades vad som ursprungligen var en studentrörelse till en sådan desperat värdig situation? Detta berodde på förekomsten av en viss grupp människor .

Det kretsade kring den vissa studenten som ledde Hope's Peak Academy till dess förstörelse; en grupp som heter Super High School Level Despair .

Deras talanger, erkända av Hope's Peak Academy, användes inte för att orsaka hopp för mänskligheten De använde sina talanger för att orsaka förtvivlan för mänskligheten De som hade stor makt hjärntvättade vanliga medborgare för att sprida förtvivlan

De som hade talang med datorer skapade programvara för att sprida förtvivlan

De som hade stort inflytande över människor skapade nya ideal för att sprida förtvivlan.

Så här framställdes den största och mest förtvivlade framkallande händelsen i hela människans historia. Så länge Super High School Level Despair existerar, kommer denna förtvivlan inte att sluta

Den största och mest förtvivlade framkallande händelsen i all mänsklig historia slutar inte

Och det är uppenbarligen beskrivningen i spelet, men eftersom jag inte kommer ihåg att jag har läst igenom det är det förmodligen från Super Danganronpa 2.

För att läsa mer, kolla bara källan där jag tog det från: http://danganronpa.wikia.com/wiki/The_World%27s_Most_Despair-Inducing_Incident

Från min förståelse finns det en grupp (som kontrollerar Monokuma) som har som mål att ha världen i ett evigt tillstånd av kaos genom att uppmuntra förtvivlan och förödelse på något sätt, men de flesta verkade vara centrerade kring subtil manipulation av människor genom att påverka samhället .

Jag tror också att jag läste någonstans att "mordet" som alla måste ta reda på identiteten för också är en medlem i denna grupp och förfalskade hennes död tidigt för att förbli dold.

Det här är från den lilla undersökningen jag gjorde i spelet innan jag åtagit mig att förbeställa det från NISA

Detta svar innehåller spoilers från det andra spelet.

Hinata, huvudpersonen i det andra spelet, dödade de 13 medlemmarna i studentrådet. Hinata var ett projekt från skolan och en sammanställning av allas talanger. Om folk fick reda på skulle de utvisa honom. Skolan försökte täcka över det, men Junko utnyttjade och sprida ryktet.

Skolan började ha upplopp och blev ur funktion. På grund av detta började elevernas förtvivlan kännas utanför skolan. Förtvivlan var ett begrepp och inte en sjukdom och det blev världsomfattande. Krig bröt ut. Otalenterade elever från skolans reservgrupp begick massmord. Vad som hände efter det är inte känt, förutom att personen som sågs i början av anime var huvudmannen.

Hoppas det hjälper.

I Super Danganronpa 2 finns en enorm skolbyggnad som ser exakt ut som den i Danganronpa animationen. Jag tror att de var i skolbyggnaden och när de öppnade dörren och gick ut kommer de att vara på samma ö som eleverna i Danganronpa 2. Men jag tror kanske när studenterna i DR1 också kommer att träffa eleverna i DR2 och att de kommer att behöva överleva med båda grupperna, kanske blir det ett nytt spel som kommer ut, jag hoppas det.

1
  • 2 Några källor som stöder ditt svar? Manga / anime ögonblicksbilder kan vara till hjälp

I slutet av Danganronpa: Trigger Happy Havoc avslöjas det att "hjärnan" bakom det hela var Junko Enoshima. Anledningen till att hon fortfarande levde var att hon bytte position med sin tvillingsyster Mukuro Ikusaba, men tyvärr mötte Mukuro sitt slut inom kort. Den sista rättegången var att ta reda på vem som dödade Mukuro ... men de återstående studenterna fick reda på sanningen genom detta. Junko avslöjar sig själv och förklarar varför detta till och med hände i första hand, orsaken var att hon ville sprida förtvivlan till hela världen. När hon visade dem omvärlden visar hon dem att hennes planer har fungerat och att världen når sitt slut. Varför? Hela världen tittade på vad eleverna gjorde i Hope's Peak. När de såg att dödsspelet hade börjat påverkades de ...

Det är min bästa sammanfattning av slutet av spelet. Jag spelar för närvarande Danganronpa 2.