Anonim

[GRATIS] Sahbabii x T3 x Pierre Bourne Type Beat - 'RED' (producerad av KREATIV)

Så BB föddes med Shinigami-ögonen eftersom en Shinigami tappade sina ögonbollar. Men hur är det ens möjligt? Rivade Shinigami ut ögonen och lät dem sedan falla ner på jorden? Jag förstår det bara inte.

Om en människa rörde vid en Shinigamis ögon, skulle han då också få Shinigami-ögon?

en Shinigami som släpper ögonen är bara något Mello tänkte på

Det är okänt hur han skulle kunna ha "fötts" med ögonen, men Mello undrar om en Shinigami tappade sina ögonbollar till jorden (istället för en Death Note)

Källa - karaktär, tredje stycket, tredje meningen

och eftersom Beyond Birthday bara dök upp i Death Note: Another Note som inträffar före mangan (L: s första möte med Naomi Misora ​​under Los Angeles "BB Serial Murder Case" som nämns i manga volym 2) kan jag egentligen bara svara på detta från logisk bevis, utan något officiellt uttalande och antar att Mello är korrekt.

Jag skulle misstänka, men snarare än att en Shinigami tar ögonen på sig själv (som används för att tillåta Shinigami att räkna ut hur mycket liv de kommer att vinna på att ta ett liv), kan vi anta att en Shinigami dog.

Hur vi vet om två sätt en Shinigami kan dö på

  • de misslyckas med att förlänga sitt eget liv genom att ta namn
  • de räddar livet för en människa vars dödsdatum hade kommit

När en Shinigami dör förvandlas de till sand / damm men detta är inte omedelbart,

  • Rem's Death: Death Note - The Last Name
  • Gelus Death: Death Note Anime

Som vi kan se från länkarna ovan började Rem först smula först men Gelus öga försvann först

vi vet också att det finns en portal som gör det möjligt att resa mellan Shinigami-riket och jorden. Jag teoretiserar två sätt som Shinigami Beyond Birthday fick ögonen från dog

  1. sa Shinigami räddade en människa som skulle förklara varför de var på portalen

  2. sa Shinigami var så lata att det väntade till sista minuten att ta ett namn för att lägga till mer liv och kunde inte ta ett liv tillräckligt snabbt innan det dog

nu medan vi får höra att Shinigami är lat tror jag inte att de är så lat att inte skriva namn (även om Ryuk noterar detta till Light) så jag antar 1)

oavsett Shinigamis ögon kunde ha tappat ur huvudet och rullat ut ur portalen vilket kunde förklara varför ögonbollarna tappades och inte Death Note (som vi ser i The Last Name Gelus's Death Note föll till jorden men i anime det inte).

Så hur fick Beyond Birthday ögonbollarna? ja det var antingen av en tillfällighet eller eftersom Beyond Birthday var på Wammy's House sa att Shinigami räddade Beyond Birthday vid födseln genom att rädda sin mamma som kan ha varit gravid och snart skulle mördas.

Om en människa rörde vid en Shinigamis ögon, skulle han då också få Shinigami-ögon?

detta kan jag inte svara, jag antar att tidsramen är väldigt liten för att ögonbollarna skulle ha förvandlats till sand / damm och Beyond Birthday var bara väldigt lycklig att ha fått dem för hand för om det var en levande Shinigamis ögon, väl synen av ljus som springer runt med en påse äpplen som försöker få Ryuk-toppen tillåta honom att kasta i ögonen, eller Misa ser söt ut och frågar Ryuk om hon kan inte helt matcha seriens ton.

9
  • Så det är inte omöjligt för ljus att få shinigami-ögonen genom att röra ryuksögon? @ Memor-X
  • @DarkYagami möjligen dock vad gäller mitt antagande att Ryuk måste dö först. Jag kan inte hitta några officiella bevis för hur Beyond Birthday föddes med Shinigami-ögon och vi tänker bara av Mello att fortsätta, för vi vet att han är felaktig och kanske en av Beyond Birthday-föräldrarna faktiskt är en Shinigami. men jag rörde inte vid det här eftersom det inte finns någon rimlig logik för att bevisa detta (bortsett från Perseus men grekiska gudar är bara allmänna idioter)
  • Det är värt att nämna att BB kunde läsa tiden till döden medan någon som gör ögonavtalet inte kan. Detta stöder tanken att dessa kunde ha varit "riktiga" Shinigami-ögon som det här svaret säger snarare än att någon på något sätt någon gång gör ögonavtalet för barnet.
  • Kanske kastade en shinigami bara ögonen in i människovärlden och sedan rörde BB på den medan han fortfarande var baby. Jag tror också att BB kunde läsa det eftersom han först märkte ett lågt antal ovanför sina föräldrars huvud och sedan ju fler dödsfall han upplevde desto mer kunde han lära sig hur han kunde använda shinigami-ögonen. @kaine
  • @DarkYagami Jag håller med om att han möjligen kunde ha lärt sig hur man läser det genom konstant exponering vilket skulle innebära att det på något sätt kan vara ögonavtalet. Min poäng var dock att detta verkar vara en tydlig skillnad mellan "eye deal" och vad som hände med BB. Detta betyder att de "kastade ögonen" (eller shinigami-pappan) är mer meningsfulla än vad de ursprungligen verkar.

En annan tolkning: Mello prydde bara, och B hade inte riktigt Shinigami Eyes.

Det finns en analys om En annan anmärkning i detta blogginlägg som berör detta ämne. Analysen argumenterar inte särskilt för eller emot ståndpunkten om B verkligen hade Shinigami Eyes (båda är kanonkompatibla), men det bör noteras:

Som berättare är Mello opålitlig. Han säger åsikter som om de är faktiska - för övrigt tror jag att detta är IC för honom baserat på hans karaktärisering i mangan - vilket är det som leder till mycket förvirring som vi, läsarna, måste sortera igenom.

Några observationer från den analysen:

  • Om B inte hade Shinigami Eyes, skulle det inte förändra ett enda objektivt faktum om LABB-fallet.
  • Detaljer som B som övar skratt i en spegel eller att han experimenterar med inre blödningar är något som Mello bara kunde veta från att prata med B själv. Men det är tveksamt om Mello personligen intervjuade B eller Naomi med tanke på kanontidslinjen. Så det är mer troligt att Mello bara tog mycket kreativ licens när han skrev karaktärerna för den här historien.
  • Med tanke på att Shinigami inte får störa mänskliga liv förutom av Death Note, och med tanke på att Shinigami visade sig vara extremt apatisk och likgiltig för den mänskliga världen, verkar det osannolikt att Shinigami skulle känna sig benägen att (på något sätt) ge någon människa på Jorden Shinigami Eyes.