Anonim

Goldman Sachs system är baserat på bedrägeri | Bernie Sanders

I Bleach är termen "reiatsu". I Naruto är det "chakra". Men allt jag någonsin verkligen hört i DBZ är "effektnivå". Finns det en mer formell beskrivande term för källan till deras krafter eller den energi de ger bort?

Den ursprungliga japanska termen är ki (uttalas samma som "tangent", skrivet som ). Det kan också stavas chi eller qi. Samma term används för ett koncept inom kampsport, men naturligtvis är Dragon Balls version ganska annorlunda än detta. I engelska dubbs används denna term aldrig, och "energi" används i hela serien.

Enligt Toriyama finns det 3 komponenter i ki, nämligen Genki ( , ungefärligen betyder energi), Y ki ( , Courage) och Sh ki ( , Mind). Ki kan också vara positivt eller negativt. De olika laddnings- och transformationssekvenserna görs alla för att öka ens ki.

Dragon Ball Wiki har mer information om ki i serien.

2
  • 2 Jag förstod inte varför de hoppade över det på engelska dubs
  • 1 @AnkitSharma Jag är ingen expert, men är det inte för att "ki" bara inte är engelska? Och det skulle inte vara meningsfullt att bara delvis översätta meningarna och lämna slumpmässiga ord som "ki" på japanska?

Effektnivåer mäter deras styrkor ensamma. Ki mäter den energi de har, och för att göra vissa attacker behöver de fokusera sina ki, som när Gohan lärde Videl hur man ska flyga, tryckte hon sin ki till botten av fötterna för att flyga!

I Naruto hänvisar de till energi eller ki / chi som chakra, men de går inte i detalj om det mänskliga chakraenergisystemet, men ja, de är i princip samma sak. Allt är energi, bara förklarat annorlunda.

En intressant relation till DBZ - 7 drakbollar, 7 karaktärer, Goku farfar gav honom den 4-stjärniga dragonboll, eller det kan ses som hjärtchakrat.

Google "chakra" och lär dig mer om det mänskliga inbyggda energisystemet. Det binder i kroppsfunktion med mänskliga känslor och ger oss i grund och botten både liv och existens.

Shaolin-munkar använder energi i sitt kampsystem och integrerar både kropp och själ med fokus för sin energi genom strider. Det är inte så annorlunda från DBZ (även om DBZ tar en annan nivå, ja, för de kan: P).

Hur som helst är det mina 2 cent.