Anonim

Bara en annan Danganronpa tik tok samling # 12

Vid ett fåtal tillfällen under hela serien ser vi Sayaka skjuta sitt eget svärd genom hennes bröst och klippa ut sitt eget hjärta:

Det ser ut som om hon i Rebellion gör detta för att åberopa sin egen häxform när tjejerna kämpar mot Homuras häxform, men hon gör det också innan dess och innan hon blir en häxa.

Vilka är anledningarna till att hon gör det här?

0

Allt jag kan hitta på Wiki är detta

Kyubey ber Madoka att avslöja sina sanna krafter för att rädda Homura, men Sayaka säger till Madoka att inte lyssna på honom. Hon stöter på sig själv för att kalla Oktavia och en armé av familjär från andra häxor.

Källa: Sayaka Miki - Rebellion Story (5: e stycket)

jag kan inte hitta något annat på det så jag kommer att ge min tolkning av Varför Sayaka skär ut sitt eget hjärta.

Leder till Sayakas fall i den sista tidslinjen före Madoka Kami1

  • I avsnitt 6 lär sig Puella Magi att deras kroppar faktiskt är döda.
  • I avsnitt 7 berättar Hitomi Sayaka att hon har känslor för Kyosuke och av respekt för sin egen vänskap och närheten mellan Sayaka och Kyosuke kommer hon att vänta en dag
    • När Sayaka jagar häxor den kvällen begränsar hon sig i Madoka, hennes djupare känslor av att nu ångra har räddat Hitomi och att på grund av hennes kropps tillstånd kan hon inte möta Kyosuke eller bli älskad av honom
  • Nästa dag ser vi Sayaka titta på Hitomi och Kyosuke. Jag misstänker att detta var när Hitomi erkände och trots vad Sayaka sa till Madoka höll hon hopp om att om Kyosuke avvisade Hitomi så kan det vara ett tecken på att han väntade på Sayaka så han kunde acceptera hennes tillstånd. dock säger Sayaka att Kyosuke har accepterat Hitomis känslor och blivit hennes pojkvän

så just nu har Sayaka brustit sitt hjärta och ger upp i förtvivlan. några tolkningar av detta har jag sett är att ha hjärtat slet ut ur kroppen.

Come Rebellion Story Jag misstänker att Sayaka behövde något för att få hennes häxa att komma fram så att hon återskapar känslan av att hennes hjärta rivs ut genom att sticka sig själv.

Jag skulle vilja säga att detta skulle vara detsamma för alla magiska tjejer med tillgång till sin häxa (återskapa de känslor av förtvivlan de kände före transformation) men Nagisa är den enda andra magiska tjejen som blev en häxa och gick tillbaka till det normala2 och hon verkar inte visa en förtvivlan som Sayaka. Men hon kan ha redan kallat till sin häxform när hon tog Charlottes form och blev Bebe


1: Jag ignorerar de andra tidslinjerna eftersom Sayaka inte tycktes bli mer kraftfull på grund av dem till skillnad från Madoka

2: Homura är något mer så hon räknas inte

Vid ett fåtal tillfällen under hela serien ser vi Sayaka skjuta sitt eget svärd genom hennes bröst och klippa ut sitt eget hjärta:

På några? Detta händer en gång, i Rebellion o.

Varför hon gör det (källa):

Sjöjungfruhäxan. En gång drömt om kärlek. Denna häxa skars loss igen från en del av cykellagen. Till skillnad från godishäxan kan människans och häxans kropp agera självständigt. Hon kan dyka upp var som helst så länge det finns vatten.

Vad jag antar, efter att ha läst detta, är att eftersom det inte fanns något vatten i den striden i närheten, stak Sayaka helt enkelt ut sitt hjärta för att skapa en så stor mängd blod att hon kunde kalla Oktavia (eftersom blod tekniskt räknas som vatten). När allt kommer omkring vet hon att hon i grund och botten är odödlig, så det är inte mycket för henne att hugga sig själv, speciellt eftersom hon fick en enorm mängd visdom som Guds sekreterare.