Anonim

Topp 10 Science Fiction Anime-program

Öppningen av denna anime är full av referenser. Jag har fångat dem alla utom den här. Vad är meningen med detta och på vilket språk skrivs det?

1
  • Här är en "ren" version av samma bild för bättre gissningar.

Det är en bild av det som i showen kallas Döda havsrullarna, eller specifikt de hemliga döda havsrullarna, som är ritningen som SEELE använder för att genomföra Human Instrumentality Project.

Med detta sagt ser inskriptionen misstänkt mer ut som impressionistiskt ritad kanji än något av det arameiska eller hebreiska jag kan hitta på Google. Till exempel har de två första tecknen en ganska nära likhet med 天使, eller "ängel".

2
  • 1 Hur fick du karaktären ? Allt jag kan se är något som ser ut som .
  • Jag håller med om att det är formmässigt närmare eller , men om du accepterar att karaktärerna är förenklade så mycket som möjligt medan de fortfarande är nästan igenkännliga, så är den talande delen korslinjen på höger sida som visas både i bilden och på . Det är definitivt ingen garanterad matchning, men det ser ut som vad jag skulle göra om jag ville ta och få det att se ut som någon form av gammal symbol. Det hjälper också att varken eller är ett ord.

Som redan nämnts i ConMans svar är det en bild av Döda havsrullarna, eller specifikt de hemliga döda havsrullarna i showen.

Döda havsrullarna var riktiga saker, och de skrevs mestadels på hebreiska och vissa på arameiska. Den visade texten har dock inga likheter med dem båda. Även om vissa av karaktärerna ser ut som japanska tecken (t.ex. 天, 丸, 乙, せ, き) var de inte skrivna på japanska heller (det har ingen betydelse).

Att undersöka detta ytterligare verkar det den är skriven i någon form av Angelic Script. Några av de verkliga exemplen är Celestial (föregående länk), Malachim (änglar, eller budbärare) och Transitus Fluvii (eller Passage Du Fleuve). Notera likheterna: formen och prickar i slutet av slagen.

Bild med tillstånd av CirqueDeTruth på AboveTopSecret-forumet

Med tanke på likheten och även manusens hänvisning till Ängel (denna serie har många referenser till Ängel, ändå) verkar det vara skrivet i Angelic Script. Det finns dock inga samma karaktärer med någon av dessa, så det kan bara vara ytterligare ett ängelskrift som skapats speciellt för den här serien, (eller Japanska tecken skrivna i Angelic Script, vem vet). Därmed, betydelsen är inte heller ännu känd.

--

Referens: Japanska Yahoo! Svar för att nämna 天使 文字 【て ん し も じ (tenshi moji, eller Angelic Script)