Anonim

Lauren Southern - Exposed

I öppningssekvensen av Samurai Champloo, när Mugen och Jin visas, består bakgrunden av bilder av tuppar och vattenlevande djur.

Mugen har tuppar som bakgrund:

Jin har fiskar och bläckfisk i sin bakgrundsbild:

Vad är symboliken bakom en sådan bakgrundsskildring?

3
  • Jag antog alltid att det var att göra med Mugen och Jins personligheter. Tuppar är energiska och feistiga som man ser i kukstridighet och fiskar / havet är lugnt och tålmodig. men jag har inget att verkligen säkerhetskopiera detta
  • Ja, jag tänkte precis samma sak. Men det verkar alla sorter av fisk och till och med en bläckfisk i Jins bakgrund. Det fick mig att tänka att det kanske inte bara är personlighetsdrag.
  • Olika fiskar kan representera kunskap och variation inom hans "fiskiga" stil. Det är så jag ser det.

Tuppar är en traditionell symbol för shintoismen, associerad med solgudinnan Amaterasu. Shinto är en filosofi som är inhemsk i Japan och därför tematiskt relaterad till lojalitet och nationalitet, som Mugen.

Jins huvudfisk är färgad som en koi, det japanska ordet för "karp". Koi är uppenbarligen symboler för japansk kultur, förknippad med kärlek och vänskap. Vattenlivet är från havet, stormgudens Susanoo, Amaterasus syskon och motsvarighet.

Kolla in historien om Amaterasu & Susanoo, eftersom den har uppenbara paralleller till Mugen & Jins förhållande. Intressant nog har de ett tredje syskon, Tsukuyomi, månens gud, som agerade som en folie, ungefär som Fuu. Och Tsukuyomis utbrott med Amaterasu berodde på en konflikt med matgudinnan ... "Hennes mage är som ett kosmos för sig själv!"

Definitivt deras kampstilar, Mugen är mer energisk och vild, Jin flyter med vattnet som en fisk, Mugen lär sig lite flöde i serien när han bekämpar samurai-mördaren

1
  • 1 Välkommen till Anime & Manga, en Q & A-webbplats om anime och manga. Det här kan vara en bra start för ett svar, men kan du expandera mer, särskilt varför en Mugen tupp anger "mer energisk och vild"? Du kan alltid redigera ditt inlägg. Att tillhandahålla några exempel på scener som visar deras egenskaper skulle också förbättra detta svar mycket mer. Under tiden överväga att ta en snabb rundtur för att förstå hur den här webbplatsen fungerar.