Anonim

Ariel Matic Liquid nu tillgänglig för Top & Front Load tvättmaskiner

  • Spöke i skalet (1995): budget cirka 10 miljoner dollar, biljettkontor cirka 2 miljoner dollar (Wikipedia, IMDb)
  • Ghost in the Shell 2: Innocence (2004): budget cirka 20 miljoner dollar, kassa cirka 10 miljoner dollar (Wikipedia, IMDb)

Hur kan en serie så bra och inflytelserik floppa ekonomiskt? Även Rotten Tomatoes gav originalet 95%, och det samlades bara 2 miljoner medan filmer gillar Det femte elementet samtidigt raked in hundratals miljoner.

På sin helg tjänade 2004 en mindre än en halv miljon dollar i USA. Den nya filmen som inte är bra fick 20 miljoner under sin första vecka.

Har jag missat något? Något lägger inte till. Inkluderar siffrorna i kassan inkomster från Japan? Eller DVD-försäljning? Eller något annat? Visst skulle de inte fortsätta att finansiera något olönsamt.

1
  • ledsen men du måste vara mer specifik om vilka exakta filmer du pratar om eftersom det finns så många i GITS-serien

Som nämnts ovan finns det flera filmer i GITS-serien, och att vara mer specifik skulle vara till hjälp.

Har Ghost In The Shell animerade filmer gjort någon vinst?

Inte enligt biljettförsäljningen för de filmer som släpps i teatrar.

"Hur kan en serie så bra och inflytelserik floppa ekonomiskt?"

Du försöker korrelera hur en film tas emot av kritiker och / eller fans med hur bra det går på kassan. Men tyvärr finns det många faktorer som påverkar hur bra en film klarar sig på kassan; positiva recensioner garanterar inte ekonomisk framgång. Bara för att sammanfatta lägger jag budgeten och brutto för ovannämnda filmer baserat på IMDB, Box Office Mojo och Wikipedia för regionala utgåvor.

Ghost in the Shell (1995)

  • Budget: cirka 5,4 miljoner USD
  • Inhemsk brutto: 515 905 $
  • Utländska (endast Japan, Storbritannien): 2,3 miljoner USD

Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

  • Budget: ca 18 miljoner USD

  • Inhemsk brutto: 1 043 896 dollar

  • Utländsk brutto: $ 8,745,755

  • Globalt: 9 789 651 dollar

Inkluderar siffrorna i kassan inkomster från Japan?

I vissa fall kan en film släppas i olika länder under olika tider. Du kanske strikt tittar på en specifik regional release. Din absolut bästa insats att titta på Box Office - Worldwide, där både inhemska och utländska bruttotal ingår. Detta kommer att ge dig en bättre uppfattning om hur bra filmen ekonomiskt spelas.

Inkluderar biljettkassans siffror DVD-försäljning?

Nej. Biljettkassan är i princip summan av all biljettförsäljning för den filmen.

Eller något annat? Visst skulle de inte fortsätta att finansiera något olönsamt.

GITS-franchisen finns inte utanför filmerna. När du tänker på andra inkomstkällor som manga, direkt-till-dvd- eller blu-ray-försäljning, försäljning av varor, internationella licensavgifter etc. kommer du att se en större ekonomisk bild. Det är inte ovanligt att mangaförlag använder anime för att öka intäkterna för sitt källmaterial, vilket nästan alltid är mangan. Faktum är att om en anime-release inte fungerar bra, men den ökar manga-försäljningen, anses den inte alls vara en förlust. Det är kostnaden för att göra affärer. Hur animeindustrin producerar vinst är väldigt fascinerande, för ibland är målet med anime inte att producera vinst, det är att upprätthålla tittarna, eller främja källmaterial (eller märkesvaror) och försäljning av varor.