Anonim

Teflon Sega - Drip N Drive

Jag såg bara den sista delen av denna anime. Några minuter. Så jag kan inte ge många detaljer. Jag tror att det var en film och jag tror att det var runt andra hälften av 1990-talet. Eftersom det var på ett helgprogram där de visade animefilmer och en gång "X (1999)"var en av dem.

Vad jag minns från den korta scenen:

  • Anime handlar om människor, som kan förvandla sig till gigantiska robotar med hjälp av en enhet / talisman (?). Men transformationen sliter sönder sina kläder och när de byter tillbaka är de helt nakna.
  • Huvudpersonen är en tjej. Hon har rakt, axel-längd, brunt (ish) hår och kanske bär det i flätor. Hur som helst, hennes hår är bunden på något sätt. Antingen kan hon inte förvandla sig till slutet av filmen eller så har hon problem med att slåss ... men i slutändan förvandlas och slåss bra.
  • Det finns en äldre kille (inte gammal!), Som kan vara hennes "lärare", som lär henne hur man förvandlar sig (?) Han har brunt hår och glasögon antar jag.I den här scenen kom han för att hjälpa flickan men hon gjorde det bra på egen hand, så han tittar bara på och byter tillbaka. Eftersom han var erfaren tog han med sig reservkläder, men det finns en jättehund (jag tror det är hans) som tar dem. Så killen slutar jaga hunden naken. De var under en bro den gången.
  • Konsten var stor och detaljerad.

Detta är ALLT Jag kommer ihåg.

3
  • Kan det vara den här? tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Anime/…
  • Det är Moldiver. Tack. Även om jag minns det i en nyare stil och lite annorlunda.
  • @nhahtdh, du borde nog göra din kommentar till ett fullständigt svar, så user6307 kan acceptera det och du får ryktefördelarna. =)

Serien som OP letade efter är Moldiver, en OVA-anime-serie från 6 avsnitt 1993.

Den kvinnliga huvudpersonen är Mirai, den brunhåriga flickan i mitten. Och glasögonen i det nedre högra hörnet är Hiroshi, hennes bror och uppfinnare av Mol enhet - transformationsanordningen.

Sammanfattning av ANN:

Hiroshi Ozora uppfinner Mol Unit, en enhet som gör användaren oövervinnlig. Hans planer på att bli en superhjälte är dock kortvariga när hans syster, Mirai, av misstag ändrar kostymkonfigurationen. Nu tvingas hon själv rädda Tokyo från den onda Machinegal och hans gäng kvinnliga androider.

Nedan är skärmdumpen 18 minuter in i avsnitt 2 som visar att Mirai får sina kläder avrivna när hon omvandlas med sina kläder fortfarande på.

Nedan följer en serie skärmdumpar av Hiroshi som blir naken i stadionens tunnel för att förbereda sig för omvandlingen men misslyckades (17 minuter in i avsnitt 2), varefter han kontaktade Mirai och bad henne att förvandlas (ovan). När han instruerade Mirai (21 minuter in i avsnitt 2), en hund kom och tog bort kläderna bakom sig.

Det fanns dock ingen scen där han jagade hunden.


När jag först försökte identifiera anime ifråga, kollade jag igenom listan över anime och manga i Clothing Damage trope, och Moldivers skärmdump matchar typvis beskrivningen för den kvinnliga huvudpersonen.

Du kanske letar efter Android Kikaider: The Animation [ANN]

Dr. Kohmyoji skapar Jiro (Kikaider) men en explosion inträffar. När Dr Kohmyojis barn, Mitsuko och Masaru, var deras far ingenstans att hitta, Jiro vandrade mållöst i ett avlägset område så småningom möter Mitsuko. Mitsuko lär Jiro att gå in i sin robotform och om GEMINI-systemet inuti honom. De två växer närmare varandra men utvecklingen av relationerna upphör när ett mystiskt flöjtspel får Jiro att attackera Mitsuko, vilket får henne att tro att han är en galen maskin. Jiro lämnar oundvikligen Mitsuko och Masaru i rädsla för att förstöras. Mitsuko anställer sedan Hanpei Hattori och hans lärling Etsuko Sarutobi för att hitta Jiro och föra honom hem. Under hela historien möter Jiro robotar och lär sig mer om professor Gill och den onda organisationen DARK. En återkommande android med namnet Hakaider gör att Jiro är utom kontroll genom att vissla (liknande Gills flöjt). Ju mer Mitsuko möter Jiro desto mer blir hon kär i honom. När Mitsuko och Jiro återförenas letar de efter Mistukos mamma som avslöjas vara kär i professor Gill men inte kunde ta bort smärtan att vara borta från sina barn och ger dem platsen till professor Gills huvudkontor precis innan hon dödade sig själv. Efter att de upptäckt platsen försöker Jiro slåss mot Hakaider ensam och upptäcker också att hjärnan inuti Hakaiders huvud är Dr. Kohmyojis. Dr. Kohmyoji överträffar Hakaiders kropp innan Hakaider kunde förstöra den och infiltrera huvudkontoret. När professor Gill upptäcker att Dr. Kohmyoji har kontrollen skickar han sina robotar för att attackera dem. Jiro kunde ge hjärnan till Hanpei för att sätta tillbaka den i Dr. Kohmyojis kropp. Professor Gill försöker kontrollera Jiro med sin flöjt, men Jiro to kan övervinna den. Hakaider försöker sedan döda professor Gill för att ha förrått honom och förstör platsen tillsammans med Gill. Hanpei, Mitsuko och Etsuko kunde fly, men såg inte Jiro fly med dem. Till slut har Mitsuko hopp om att Jiro kommer att återvända till dem

Som förklarat från Android Kikaider wiki kan de gå in i sina robotformer på grund av GEMINI-systemet inuti dem.

2
  • Kan du ge mer information? Specifikt om hur denna show matchar beskrivningen i frågan?
  • säker på att jag kommer att redigera mitt svar