Anonim

Vad som hände 9/11, Allahu Akbar den sanna innebörden pappa

I Steins; Gate ger Okarin några av sina projekt driftsnamn, till exempel "Operation Urd".

Han nämner att namnen han har gett dem egentligen inte betyder något, men när man tittar på vad namnen hänvisar till verkar det annorlunda.

Urd (eller Ur r), Verthandi (Ver andi) och Skuld är en trio av Norns som beskrivs som avgörande för ödet på människor. De representerar förflutna, nutid respektive framtid. Dessa speglar temat tidsresor för showen

Det finns sådana som jag inte har fått reda på, som Operation Eldhrimnir (avsnitt 10) och Operation Valkyria (avsnitt 18). Hur passar dessa norska mytologihänvisningar in i showen (och andra som jag kanske har missat)?

0

Enligt Episode Glossary-artikeln om Steins; Gate Wiki finns det 5 operationsnamn som myntades genom hela serien:

  • Operation Urd (avsnitt 6)
  • Operation Eldhrimnir (avsnitt 10)
  • Operation Verthandi (avsnitt 11)
  • Operation Valkyria (avsnitt 18)
  • Operation Skuld (avsnitt 23)

Operation Eldhrímnir myntas av Okabe i avsnitt 10 för planen att bjuda in Suzuha till fest nästa dag oavsett om hon träffar sin far eller inte. Festen är tänkt att vara en festfest om Suzuha träffar sin far, och om hon inte gör det är det en avskedsfest för henne.

Enligt Wikipedia-inträde på Eldhrímnir:

I nordisk mytologi, Eldhrímnir (Gammalnorsk "eld-sotig") är kitteln där gudarnas kock, Andhrímnir, förbereder Sæhrímnir varje kväll.

Namnet väljs antagligen på grund av likheten i måltid tema.

Tittar du på posten för Einherjar:

I den norska mytologin har einherjar (Gammalnorska "enstaka (eller en gång) krigare") är de som har dött i strid och föras till Valhalla av valkyror. I Valhalla äter einherjar sig med det nattliga uppståndande odjuret Sæhrímnir och förts ut med mjöl (från get Heidruns juver) av valkyror.

Och Sæhrímnir:

I nordisk mytologi, Sæhrímnir är den varelse som dödas och äts varje natt av Æsir och einherjar. Gudarnas kock, Andhrímnir, är ansvarig för slaktningen av Sæhrímnir och dess beredning i grytan Eldhrímnir. Efter att Sæhrímnir har ätits väcks djuret till liv igen för att ge näring nästa dag.

Jag hoppas att jag inte läser för långt i detta, men sedan Eldhrímnir är kitteln som används för att laga mat till einherjar som dog i strid liknar det faktum att Suzuha presenterar sig själv som en "soldat", och hur hon inte lyckas träffa sin far nästa dag. Eller kanske hänvisar namnet helt enkelt till festen med all mat och dryck, vilket relaterar till det faktum att grytan är kocken för att förbereda en fest.


Operation Valkyria myntas av Kurisu i avsnitt 18, före datumet mellan Okabe och Ruka (detta inträffar i världslinjen där Ruka är en faktisk flicka).

Betydelsen av Valkyria / Valkyrie, med hänvisning till Wikipedia:

I nordisk mytologi, a valkyrie (från gammalnorsk valkyrja "de dödas väljare") är en av en mängd kvinnliga figurer som bestämmer vilka soldater som dör i strid och vilka som bor. De väljer bland hälften av dem som dör i strid (den andra hälften går till gudinnan Freyjas efterlivsfält F lkvangr), och valkyrorna tar med sig sina utvalda till efterlivshallen för de dödade, Valhall, som styrs av guden Odin. Där blir de avlidna krigarna einherjar. När einherjar inte förbereder sig för Ragnar k-händelserna, bär valkyrorna dem mjöd.

Ordet valkyrie härrör från gammalnorr valkyrja (flertal valkyrjur), som består av två ord; substantivet valr (med hänvisning till de dödade på slagfältet) och verbet kj sa (vilket betyder "att välja"). Tillsammans menar de "väljare av de dödade".

Att lägga sammanhanget och berättelsen bakom namnet Valkyria tillsammans, det förmodligen hänvisar till rollen som Kurisu när hon svansar Okabe och Ruka under deras dejt. Datumet kan också ses som ett slagfält för Okabe, eftersom det här är hans första gång som han går på ett datum. Och det faktum att Okabe håller på att skruva på under datumet kan också betraktas som "dö i strid". (Det här är det bästa jag kan komma på för att koppla samman namnet och historiens sammanhang).

Eftersom jag var isländsk och talade språket (som är det närmaste språket som ligger norrnärt), märkte jag att norrsk mytologi är utbredd i hela denna serie. Till exempel, direkt i avsnitt 18 under Operation Valkyria, är Okabe på dagen med Ruka på caféet "V lusp Caf ". Tecknet kan ses när de går in på kaféet och igen när de lämnar avsnitt 18.

V lusp är den första och mest kända dikten i Edda (samling av gamla nordiska dikter). I den 19: e versen i V lusp talas de 3 norrna - Ur ur, Ver andi och Skuld om att vara hemma vid en av de tre rötterna som är knutna till Yggdrasill, livets träd. I den 30: e versen samlas Valkyries för att en krigare har fallit och de förbereder sig för att föra honom till efterlivet, Valh ll.

Med tanke på all nordisk mytologi i denna serie och att tecknet visas så tydligt är det värt att nämna.